Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

24/6/11

άλλος ένας κρατικός εκβιασμός





Μέχρι πριν λίγες μέρες , όσοι ασφαλισμένοι δικαιούνταν κάποια επιστροφή χρημάτων (παροχή) εισέπρατταν μετρητά από τα γραφεία παροχών των ταμείων (ΙΚΑ κ.τ.λ.).
Αυτό ξαφνικά άλλαξε , αφού είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δηλώσεις τραπεζικό λογαριασμό για να κατατεθούν εκεί τα χρήματα της επιστροφής (γιατί έτσι θέλουν), τα οποία πιστώνονται κάθε 1 και 15 του μήνα (γιατί έτσι θέλουν). 
Είναι σαφές πως αν δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό , χάνεις την επιστροφή!
Και για να το πω με άλλο τρόπο:
Αν δεν είσαι πελάτης σε κάποια τράπεζα (ιδιωτική επιχείρηση) , χάνεις τα χρήματα που δικαιούσαι να σου επιστρέψει το κράτος (δημόσιο).
Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως αυτό γίνεται για την ...εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων , ίσως να μπορούσε να στηριχθεί μια τέτοια σκέψη αν και όλες οι υπόλοιπες "αλλαγές" που έχουν γίνει έδειχναν ξεκάθαρα μια ανθρωποκεντρική  λειτουργία του συστήματος προς όφελος του πολίτη , ή αν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής επιταγής ή ταχυδρομικής επιταγής για όσους δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό...
Αν και δεν νομίζω να είναι πιο βολικό για κάποιον με προβλήματα υγείας να στήνεται στην ουρά στην τράπεζα , μετά από την επίσης πολύωρη αναμονή στα γρφεία του ταμείου του για την έγκριση της επιστροφής (επιστροφή είναι ο σωστός όρος κι όχι "παροχή" , αφού στην ουσία επιστρέφεται μέρος από τα χρήματα που έχει ήδη πληρώσει ο ασφαλισμένος).
Τώρα θα μου πεις , πως μπορεί κάποιος να κάνει ανάληψη μέσω ΑΤΜ για να αποφύγει την ταλαιπωρία.
Ίσως οι περισσότεροι πράγματι να προτιμούν αυτό  από το να στηθούν σε ουρά στην τράπεζα , κι ας αφήσουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων στα ταμεία της τράπεζας , για να το διαχειριστεί προς όφελός της.
πως είπατε; δεν το καταλάβατε αυτό;
Λοιπόν , τα ποσά επιστροφής (παροχής όπως θέλουν να το λένε) δεν είναι σχεδόν ποτέ "στρογγυλά" , δηλαδή δεν μπορούν να εκταμιευθούν ολόκληρα σε χαρτονομίσματα , οπότε πάντα ένα μικρό υπόλοιπο (από 0,1 έως 4,99 εβρά) μένει στο λογαριασμό του ασφαλισμένου , τα οποία διαχειρίζεται η τράπεζα προς όφελός της. Μπορεί το ποσό να είναι μικρό , αλλά πολαπλασιάστε το επί τον αριθμό των δικαιούχων που προκύπτουν καθημερινά και θα καταλάβετε πως το συνολικό ποσό που συγκεντρωνεται καθημερινά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Για να μην αναφέρω την περίπτωση υποκλοπής του ΡΙΝ της κάρτας από "πειραγμένο" ΑΤΜ , ή την περίπτωση ληστείας αμέσως μετά την ανάλληψη των χρημάτων...

Κι έτσι , ενώ στα ασφα-ληστρικά ταμεία υπάρχουν γκισέ είσπραξης χρημάτων και χρηματοκιβώτια (δηλαδή υπάρχουν πάντα διαθέσιμα μετρητά) , δεν γίνονται πληρωμές σε μετρητά !

Θα το πω άλλη μια φορά , πιο απλά:
Για να εισπράξεις τα χρήματα  που σου οφείλει το κράτος , πρέπει να είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πελάτης τράπεζας.



ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ


Οι Επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Η κοινωνική αγανάκτηση έχει φτάσει στο zenith και το κοινό συναίσθημα όλου του Ελληνικού λαού θα δίνει ραντεβού του στο Σύνταγμα. Μαζί τους όμως θα είναι και το κράτος της αστυνόμευσης, με όλα τα comfort. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα κλπ.
Το άρθρο περιλαμβάνει μια σειρά από οδηγίες επιβίωσης στον Χημικό Πόλεμο των ΜΑΤ κατά των Ελλήνων Πολιτών.
ο πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε σε περίπτωση έκθεσης σε χημικά είναι ότι δενπρόκειται για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Ο φόβος που συνδέεται με αυτά είναι μεγάλος, αλλά στην πραγματικότητα, με λίγη προσοχή μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Η επίδρασή τους είναι πάντα προσωρινή .
Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με την αντιμετώπισή τους, πολλές από τις οποίες μπορεί να αποβούν βλαβερές, να εντείνουν τα συμπτώματα, ή έστω να παράσχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

16/6/11

Ελληνική Αληταρία

 Η Ελληνική Αληταρία , για άλλη μια φορά συνεπής στο καθήκον της (την προστασία των εθνοπροδοτών ) , αμόλησε τα γνωστά - άγνωστα κουκουλοφόρα μπατσο-τσογλάνια της , ώστε να δημιουργήσουν τα γνωστά έκτροπα και να "αναγκάσουν" τους ένστολους συναδέλφους τους να κάνουν άλλη μια ένοπλη επίθεση (με χημικά και ρόπαλα) κατά των άοπλων , ειρηνικά διαμαρτυρόμενων  πολιτών-φορολογούμενων , από των οποίων τα χρήματα πληρώνονται!
Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω τις μεθόδους εκπαίδευσης που εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. για την τυφλή υπακοή των δίποδων αυτών ζωντανών , ώστε να καταφέρω κι εγώ κάποια στιγμή να μάθω το σκύλο μου να κάθεται όταν του το ζητάω ...


15/6/11

ΕΧΩ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!


ΕΠΕΙΓΟΝ!
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:

Έστω και την τελευταία στιγμή ελπίζω να σας προλάβω , να μην ψηφίσετε τα νέα μέτρα.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε , ακόμα και αυτά τα μέτρα που θέλετε να ψηφίσετε , δεν θα έχουν σωτήριο αποτέλεσμα για τα ταμεία του κράτους , αφού ως γνωστόν οι ρουφιάνες οι εταιρείες παράγουν συνεχώς καινούργια και ακριβότερα ψιψιψίνια (super cars , rolex , σκάφη , liar-jets , ηλεκτρονικά gadgets , γυναικείες τσάντες , παπούτσια και τουαλέτες , σούπερ-ντούπερ ουάου μοδάτα ρούχα σε New York και Milano) ενώ και οι διακοπές σε luxury villas με υπηρετικό προσωπικό στα εξωτικά παρθένα νησιά , προσωπική φρουρά-στρατός κ.τ.λ., κοστίζουν πλέον πανάκριβα , πάγια έξοδα δηλαδή για εσάς και τις οικογένειές σας που καλύπτονται από τα ταμεία του δημοσίου.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει και κάποιος σ'αυτή τη χώρα που σκέφτεται πριν από 'σας για 'σας!

10/6/11

προς "αγανακτισμένους" και λοιπούς συνοδοιπόρους...


είναι πλέον επίσημο , σου έχουν κυρήξει πόλεμο!
σε κάθε πόλεμο , ο ένας και μοναδικός κανόνας είναι: ή εσύ ή εγώ.
σου υπενθυμίζω πως ποτέ η ελευθερία δεν αποκτήθηκε με ευχολόγια , απάθεια και αδράνεια.
σου υπενθυμίζω πως όλες οι μάχες κρίνονται από τη στρατηγική.

2/6/11

ΜΗ ΔΑΓΚΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΥΡΙ...




Αυτό το κύμα που έχει ονομαστεί "αγανακτισμένοι" δείχνει να εξελίσσεται σε παλιρροιακό , αφού φουσκώνει αργά και σταθερά , κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος.
Το παρήγορο είναι πως μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει ενότητα , πέρα από κομματικές , συνδικαλιστικές ή άλλες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των πολιτών που συμμετέχουν.
Ακόμα είμαστε λιγότεροι από αυτούς που κυμματίζουν σημαιάκια στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων , αλλά ελπίζω σύντομα να ακούσω για μαζικές αναλλήψεις χρημάτων και παύση πληρωμών προς τις τράπεζες (δόσεις δανείων κ.τ.λ.) και το δημόσιο (εφορία , ΦΠΑ , τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.τ.λ.)
Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε πως κάποια στιγμή θα έρθει η άμπωτη και το κύμμα θα αρχίσει να ξεφουσκώνει (είτε βγούμε νικητές είτε ηττημένοι), αποκαλύπτοντας τις αλλαγές που θα έχει προκαλέσει στο τοπίο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">