Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

20/12/11

Παιδικός Καρκίνος Ε.Π.Ε.


Θα σας διηγηθώ ένα παραμύθι:

Ένα απόγευμα λοιπόν, παίρνουν οι γονείς τη Μαιρούλα (4 ετών) και την πηγαίνουν στον παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο(MMR ας πούμε).Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και  πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι τη Μαιρούλα στον παιδίατρο. Μόλις είδε τη μικρή ο παιδίατρος , είπε στους γονείς να πάνε στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο παιδίατρος τους απάντησε:
"Λόγω του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα , πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού".
Οι γονείς σάστισαν.
-Πήραν τη Μαιρούλα και την πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος το παιδί , έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στο νευρολόγο αυτά που τους είπε ο παιδίατρος. Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό:
"Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο".
Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής:
"Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους;"

Ξαναρωτάει η μητέρα:
"Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο;"
Απαντάει ο γιατρός:
"Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει."
Οι γονείς τότε ξέσπασαν σε λυγμούς , νιώθοντας υπεύθυνοι που δεν πλήρωσαν τον παιδίατρο να τους βάλει μια υπογραφή , που δεν έψαξαν μόνοι τους να ενημερωθούν για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου , που εμπιστεύθηκαν το σύστημα υγείας κ.τ.λ-κ.τ.λ.
- Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείται ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3.000 € στον νευροχειρούργο.
  Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της επιχείρησης Παιδικός Καρκίνος Ε.Π.Ε.
Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά. Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:
Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημησμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο ογκολόγος και είπε στους γονείς ότι για να έχει καλύτερα αποτελέσματα η θεραπεία , θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην Ελλάδα προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο ογκολόγος απάντησε:
"Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα."
Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ και χρειάστηκε να πουλήσουν το σπίτι τους για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα, γιατί εκτός από το EDOXAN η Μαιρούλα έπαιρνε OGOVIN, CARBOPLATINA και VEPECID, σε διάφορες δόσεις και σχήματα.
Εδώ ξεκινά το τρίτο μέρος της επιχείρησης.
Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20.000.Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια, το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.
-Η θεραπεία της μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσες μέρες είναι αποθηκευμένα, όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς;
Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν ...μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια.
Έτσι η Μαιρούλα έλαβε αιμοπετάλια , αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές το παιδί τους έλαβε αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη, πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

Τι κι αν χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή , τι κι αν καταστράφηκαν πολλές άλλες ανθρώπινες ζωές από το χαμό ενός παιδιού , ο στόχος επιτεύχθηκε!

Κάποιοι έγιναν πιο πλούσιοι και το σύστημα συνέχισε να λειτουργεί έτσι όπως έχει σχεδιαστεί.

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">