Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

15/3/12

τίτλοι τέλους...

Έπειτα από ώριμη σκέψη, λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, αποφάσισα να μην ξανακρεμάσω τις σκέψεις μου στον ιστό.
Τα γεγονότα δείχνουν πως το σχέδιο των ισχυρών να αρπάξουν την αμύθητη περιουσία της χώρας μας χωρίς ανταλλάγματα και να υποδουλώσουν τους Έλληνες, έχει ήδη υλοποιηθεί.
Το χειρότερο όμως δεν είναι πως βρισκόμαστε υπό κατοχή, το χειρότερο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αξίζει να έχει καλύτερη μοίρα...
Αυτοί που θέλησαν να δουν λίγο πιο πέρα απ' τα γεγονότα και να ψάξουν πίσω από τις λέξεις ήταν λίγοι, και ακόμα πιο λίγοι όσοι από αυτούς θέλησαν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους, νομίζοντας λανθασμένα πως οι Έλληνες στ' αλήθεια ενδιαφέρονται σοβαρά να δουν μια άσχημη μορφή στον καθρέπτη, να μάθουν μια άβολη αλήθεια που τους χαλάει την ηδονική σχεδόν απόλαυση του ξερόλα.
Δυστυχώς το μότο "αυτοί που κάνουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε" αντιπροσωπεύει απόλυτα το 95% των Ελλήνων και οδηγεί τη χώρα (μαζί και το υπόλοιπο 5%) στη λήθη και τη συνεχή εξαθλίωση.
Η πραγματική λύση στο πρόβλημα (το οποίο δεν είναι το χρέος) θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δοθεί από τους εμπορικούς συλλόγους και τα κατά τόπους επιμελητήρια, ή τους συνδέσμους καταναλωτών, αφού αποτελούνται από πολίτες. Οι αναγνώστες του ιστολογίου (και όχι μόνο) γνωρίζουν πως έχω στείλει επιστολές σε όλους αυτούς, όχι μόνο μέσω του διαδικτύου αλλά και μέσω e-mail ή fax.
Απ'ότι αποδείχθηκε όμως, η οποιαδήποτε καρέκλα σε οποιοδήποτε τομέα, φορέα, σύλλογο ή σύνδεσμο, μεταμορφώνει τους πολίτες σε εξουσιολάγνους παλιάτσους που υπηρετούν το σύστημα, μόνο και μόνο για να μην μείνει ο κώλος τους χωρίς καρέκλα...
Επίσης η απόπειρα παράλληλης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενός ευρύτερου κοινού μέσω της λογοτεχνίας (βιβλίο), σκοντάφτει στο κατεστημένο που επιτρέπει να ευημερούν και να διαδίδονται μόνο οι φωνές που συμφωνούν με τα κοινώς αποδεκτά δεδομένα, ή αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα και μιλούν περί ανέμων και υδάτων.Ο πόλεμος και τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που θα γράψει σε ένα γαμημένο κομμάτι χαρτί κάποια μη επιθυμητή αλήθεια, είναι απίστευτα και ατέλειωτα, ακόμα και μέσα στο χώρο των εκδόσεων (δεν θέλω να πω περισσότερα...).
Από την άλλη τα ιστολόγια (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) έχουν εξελιχθεί σε φερέφωνα των ΜΜΕ, ελέγχονται από τους ίδιους ανθρώπους, έχουν τους ίδιους χορηγούς και τους ίδιους οπαδούς στους οποίους περνούν τα ίδια μηνύματα, τυλιγμένα με την ετικέτα του ανεξάρτητου, του ελεύθερου, του δημοκρατικού και όποια άλλη παπαριά σκεφτεί ο καθένας προκειμένου να συλλέξει πόντους που θα του δώσουν την ψευδαίσθηση του "γαμάτου".

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πιστεύουν πως με μια βίαιη εξέγερση (αρκεί βέβαια να την κάνουν οι "άλλοι" κι όχι αυτοί οι ίδιοι...)θα λύναμε το πρόβλημα.
Σ'αυτούς απαντώ να σταματήσουν να βλέπουν πολλά έργα και να προσγειωθούν λίγο στο έδαφος.
Η βία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως όπλο, μόνο από αυτούς που έχουν τα μέσα, τη βούληση και την απαραίτητη έλλειψη ηθικών διλημμάτων για να τη χρησιμοποιήσουν, δηλαδή από τις κυβερνήσεις.
Η βία στα χέρια του λαού δεν αποτελεί πλέον όπλο, αλλά σύμμαχο του εχθρού.

Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτα για όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει, αν απλά ο κόσμος είχε τη διάθεση να δει την αλήθεια όπως πραγματικά είναι και όχι όπως τον βολεύει να είναι.
Στην παρούσα φάση, συμβουλεύω όσους μπορούν (με οποιοδήποτε τρόπο) να φύγουν από τη χώρα, να το κάνουν όσο είναι καιρός.

Τέλος πάντων, το ιστολόγιο θα παραμείνει για λίγο καιρό ανοιχτό για όσους γουστάρουν να ρίξουν μια ματιά στις παλαιότερες αναρτήσεις ή στα links που είναι στο πλάι.


1 σχόλιο:

  1. Καλή τύχη συμφωνώ απόλυτα .Η πορεία μας προς το βαραθρο και τον τελικό αφανισμό είναι μη αναστρέψιμη. Γύρισα στην Ελλάδα το 2010 μετά 26 χρόνια και σε 3 ημέρες κατάλαβα όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Απλώς η Ελλάδα είναι πλέον μια σάπια χώρα που είναι γεμάτη σκάλα. Ο σώζονται εαυτό σωθειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">