Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

24/6/11

άλλος ένας κρατικός εκβιασμός





Μέχρι πριν λίγες μέρες , όσοι ασφαλισμένοι δικαιούνταν κάποια επιστροφή χρημάτων (παροχή) εισέπρατταν μετρητά από τα γραφεία παροχών των ταμείων (ΙΚΑ κ.τ.λ.).
Αυτό ξαφνικά άλλαξε , αφού είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δηλώσεις τραπεζικό λογαριασμό για να κατατεθούν εκεί τα χρήματα της επιστροφής (γιατί έτσι θέλουν), τα οποία πιστώνονται κάθε 1 και 15 του μήνα (γιατί έτσι θέλουν). 
Είναι σαφές πως αν δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό , χάνεις την επιστροφή!
Και για να το πω με άλλο τρόπο:
Αν δεν είσαι πελάτης σε κάποια τράπεζα (ιδιωτική επιχείρηση) , χάνεις τα χρήματα που δικαιούσαι να σου επιστρέψει το κράτος (δημόσιο).
Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως αυτό γίνεται για την ...εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων , ίσως να μπορούσε να στηριχθεί μια τέτοια σκέψη αν και όλες οι υπόλοιπες "αλλαγές" που έχουν γίνει έδειχναν ξεκάθαρα μια ανθρωποκεντρική  λειτουργία του συστήματος προς όφελος του πολίτη , ή αν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής επιταγής ή ταχυδρομικής επιταγής για όσους δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό...
Αν και δεν νομίζω να είναι πιο βολικό για κάποιον με προβλήματα υγείας να στήνεται στην ουρά στην τράπεζα , μετά από την επίσης πολύωρη αναμονή στα γρφεία του ταμείου του για την έγκριση της επιστροφής (επιστροφή είναι ο σωστός όρος κι όχι "παροχή" , αφού στην ουσία επιστρέφεται μέρος από τα χρήματα που έχει ήδη πληρώσει ο ασφαλισμένος).
Τώρα θα μου πεις , πως μπορεί κάποιος να κάνει ανάληψη μέσω ΑΤΜ για να αποφύγει την ταλαιπωρία.
Ίσως οι περισσότεροι πράγματι να προτιμούν αυτό  από το να στηθούν σε ουρά στην τράπεζα , κι ας αφήσουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων στα ταμεία της τράπεζας , για να το διαχειριστεί προς όφελός της.
πως είπατε; δεν το καταλάβατε αυτό;
Λοιπόν , τα ποσά επιστροφής (παροχής όπως θέλουν να το λένε) δεν είναι σχεδόν ποτέ "στρογγυλά" , δηλαδή δεν μπορούν να εκταμιευθούν ολόκληρα σε χαρτονομίσματα , οπότε πάντα ένα μικρό υπόλοιπο (από 0,1 έως 4,99 εβρά) μένει στο λογαριασμό του ασφαλισμένου , τα οποία διαχειρίζεται η τράπεζα προς όφελός της. Μπορεί το ποσό να είναι μικρό , αλλά πολαπλασιάστε το επί τον αριθμό των δικαιούχων που προκύπτουν καθημερινά και θα καταλάβετε πως το συνολικό ποσό που συγκεντρωνεται καθημερινά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Για να μην αναφέρω την περίπτωση υποκλοπής του ΡΙΝ της κάρτας από "πειραγμένο" ΑΤΜ , ή την περίπτωση ληστείας αμέσως μετά την ανάλληψη των χρημάτων...

Κι έτσι , ενώ στα ασφα-ληστρικά ταμεία υπάρχουν γκισέ είσπραξης χρημάτων και χρηματοκιβώτια (δηλαδή υπάρχουν πάντα διαθέσιμα μετρητά) , δεν γίνονται πληρωμές σε μετρητά !

Θα το πω άλλη μια φορά , πιο απλά:
Για να εισπράξεις τα χρήματα  που σου οφείλει το κράτος , πρέπει να είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πελάτης τράπεζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">