Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

16/9/11

ασπρόμαυρα πρόβατα


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ψευδοκυβέρνησης για τα  γαμησιάτικα που θέλει να πληρώσουν όλοι (πλην των γνωστών εξαιρέσεων...) όσοι διαμένουν σε σπίτι (α,ναι εξαιρούνται και οι γύφτοι) , πλημμύρισε το διαδίκτυο με σχετικά άρθρα ...υπολογισμού του ποσού που αναλογεί στον καθένα και τους τρόπους πληρωμής του.
Αν ζεις εκεί θα πληρώσεις τόσα , αν ζεις αλλού θα πληρώσεις τόσα κ.τ.λ. Αν είχες δηλαδή την ατυχία να κατάγεσαι από οικογένεια που οι ρίζες της βρίσκονται σε πόλη , δηλαδή αν οι πρόγονοί σου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ίδιο σπίτι που ζεις ή εκμεταλεύεσαι εσύ (πιθανώς από κληρονομιά) και αυτό είναι στο κέντρο της οποιασδήποτε πόλης , αν είσαι δηλαδή ντόπιος με όλη τη σημασία της λέξης , ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ γιατί οι αντικειμενικές αξίες στις πόλεις είναι οι υψηλότερες.Δεν έχει σημασία αν το σπίτι είναι διατηρητέο , αν είναι κατεστραμένο ή καλοσυντηρημένο , αν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ!

Και για όσους δεν γνωρίζουν , σημειώνω πως σε όλες τις πόλεις της χώρας (μεγάλες και μικρές) στις πιο κεντρικές περιοχές (που ήταν οι πρώτες συνοικίες που κτίστηκαν) υπάρχουν παλιά σπίτια που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά  και που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε γνήσιους Αθηναίους , Θεσσσαλονικείς , Πατρινούς κ.τ.λ. οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα ευακατάστατοι , αλλά είναι σαφές πως είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ γιατί χαλάνε τη συνταγή του "πολυ-πολιτισμικού"  βόθρου που επιχειρούν να εδραιώσουν σε όλες τις πόλεις της χώρας οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Εκτός αυτού , έχουν βαλθεί να πείσουν πως ο ενοικιαστής δεν θα τραβήξει κανένα ζόρι γιατί θα πληρώσει (για να μην του κόψουν το ρεύμα) αλλά μετά "θα τα βρει" με τον ιδιοκτήτη.
Δηλαδή αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτή η παπαριά να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να ΑΥΞΗΣΟΥΝ ανάλογα τα ενοίκια! Κανένας δεν το έχει σκεφτεί , δεν έχει πάει ρε παιδί μου το μυαλό τους , ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ"!!!
Τέλοσπάντων , για να μην ξεφύγω τελείως , επανέρχομαι στο σοβαρότερο θέμα που είναι αυτό των ιστολογίων.
Και εξηγώ:
Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. και έχει στραφεί για την ενημέρωσή του στα ιστολόγια (blogs) , αφού εκεί έχει βρει και κάποια στοιχεία ανεξαρτησίας , αντίστασης , εγκυρότητας και ελευθερίας έκφρασης.Θεωρεί δηλαδή τα ιστολόγια "γροθιά στο κατεστημένο".
Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε λογικά οι διαχειριστές των ιστολογίων να το χειριστούν με σεβασμό και υπευθυνότητα , προσέχοντας περισσότερο τις "ειδήσεις" που προβάλλουν. Όταν δηλαδή απλά αναπαράγεις τις ειδήσεις από όλα τα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. , δίνεις το βήμα σε διάφορα κόμματα , κομματικές οργανώσεις , συνδικαλιστές , θεσμικούς παράγοντες (π.χ.εκκλησία , αστυνομία κ.τ.λ.) να απευθύνονται στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας σου , την μετατρέπεις πλέον σε Μ.Μ.Ε. που δουλεύει μια χαρά για όλους αυτούς , αφού χρησιμοποιείται ως ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ με το ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ του ανεξάρτητου ιστολογίου.
Δεν είναι δυνατόν τη δουλειά των δημοσιοκάφρων να την κάνουν πλέον οι bloggers , κάτι δεν πάει καλά , κάπου έχει χαλάσει η συνταγή.
Δεν είναι δυνατόν τα (κατ'όνομα) ανεξάρτητα ιστολόγια να υπακούν σαν εκπαιδευμένα σκυλάκια τις διαταγές του πολιτικού θίασσου και να δίνει απλά "οδηγίες χρήσης" στο κοινό.
Δεν είναι δυνατόν , μετά από ΜΙΑ γνωστοποίηση  ψευδοκυβερνητικής απόφασης να ακολουθούν ΔΕΚΑΔΕΣ οδηγίες υποταγής σε αυτή την απόφαση.
Δηλαδή ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι να συμμορφωθείς στις προσταγές τους πληρώνοντας , αλλά ταυτόχρονα να καταθέσεις επίσημα την αμφιβολία σου και την αντίρρησή σου διεκδικώντας επιστροφή χρημάτων  , από το δικαστικό σύστημα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και συντηρούν; ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Αυτό δεν είναι άποψη , δεν είναι ενημέρωση , είναι ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ!
Το γεγονός ότι τα ίδια ιστολόγια φιλοξενούν και αντικαθεστωτικές απόψεις (αφού βέβαια τις έχουν περάσει από κόσκινο και λογοκρισία για να μην υπάρχει μέσα καμία προσβλητική λέξη) , θέλοντας να παραστήσουν τα "μαύρα πρόβατα" δεν αλλάζει τίποτα.
Όταν ο κτηνοτρόφος αποφασίσει πως είναι η ώρα της σφαγής , και τα μαύρα και τα άσπρα θα έχουν την ίδια μοίρα.Ίσως το μαύρο πρόβατο να δυσκολευτεί ΛΙΓΟ να το τσακώσει , αλλά θα το τσακώσει.
Το μαύρο πρόβατο διαφέρει από το άσπρο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">