Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

14/7/11

"επιλεκτική" χρεωκοπία...


Πολλές απορίες έχουν γεννηθεί και πολλές θεωρίες έχουν ακουστεί για τον όρο "επιλεκτική" που προστέθηκε μπροστά από τη χρεωκοπία της χώρας , γι αυτό θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα σε τάξη:
Η χρεωκοπία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε μία χώρα που διαθέτει οικονομία , παιδεία , πρόνοια , δικαιοσύνη , εθνική άμυνα , υγεία , ασφάλεια.
Αντίθετα , η Ελλάδα είναι  μία χώρα που διαθέτει "επιλεκτική" οικονομία , δηλαδή άνισο και μη ορθολογικό καταμερισμό οικονομικών προνομίων και πλούτου σε πολύ συγκεκριμένες "ομάδες".

Επίσης διαθέτει "επιλεκτική" παιδεία , δηλαδή παρέχει ένα σύστημα εκπαίδευσης στο οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά μόνο οι ευκατάστατες οικογένειες.
Η πρόνοια είναι επίσης "επιλεκτικη" αφού δεν ισχύει για όλους , αλλά για ελάχιστους "εκλεκτούς" , όπως ελάχιστους αφορά και το σύστημα υγείας (αφού οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζονται ως επαίτες).
"Επιλεκτική" είναι και η δικαιοσύνη , αφού οι νόμοι εφαρμόζονται "κατά περίπτωση" και η ισονομία είναι όρος άγνωστος.
Η εθνική άμυνα επίσης σχεδιάζεται και λειτουργεί αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και σε καμία περίπτωση δεν έχει ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Όσο για την ασφάλεια , αυτή παρέχεται επίσης "επιλεκτικά" σε συγκεκριμένα πρόσωπα κι όχι στο σύνολο των πολιτών.
Σε μία τέτοια χώρα λοιπόν , δεν πρόκειται να πτωχεύσει κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει καμία τράπεζα και κανένας τραπεζίτης.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει καμία εκκλησία και κανένας παπάς.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει καμία συνδικαλιστική παράταξη και κανένας αρχι-συνδικαλιστής.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει κανένας εισαγγελέας , δικαστής ή δικηγόρος.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει καμία εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων και κανένας εβραίος.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει κανέας εφοπλιστής και κανένας μεγαλοβιομήχανος.
Δεν πρόκειται να πτωχεύσει κανένας μεγαλοκαναλάρχης , κανένας μεγαλοεκδότης και κανένας μεγαλοδημοσιογράφος.
Σε αυτή τη χώρα θα πτωχεύσουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες , οι μικροεπιχειρηματίες , η δημόσια εκπαίδευση , η δημόσια υγεία , η δημόσια πρόνοια , η δημόσια ασφάλεια.
Σε αυτή τη χώρα , έχει ήδη προαποφασιστεί ποιοι θα πτωχεύσουν και ποιοι όχι , οπότε ο σωστός όρος είναι "επιλεκτική χρεωκοπία" κι όχι σκέτο "χρεωκοπία".
άλλη απορία;




3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΗΔΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ- ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΣΑ Κ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΦΡΑ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΑΔΕΡΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έτσι ακριβώς είναι , αλλά έχουν εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να εκτιμούν περισσότερο τα ορατά από τα αόρατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">