Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

29/11/10

Μέθοδος Π.Κ.Ν. Νο 6


Καταστροφικές μισθολογικές νομοθεσίες για την δημιουργική νοημοσύνη
Νομοθεσίες ,νομολογίες και αποφάσεις που ευνοούν την μεγιστοποίηση των χρηματικών αποδοχών σε «πηγές αποβλακώσεως»(π.χ. ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις «σκυλάδικων» τραγουδιών, αγράμματο εργατικό προσωπικό οικοδομών{π.χ εργολάβους},κ.α.) ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι χρηματικές απολαβές των «πηγών νοημοσύνης»(π.χ. ειδικευμένοι ιατροί ΙΚΑ με μισθό μικρότερο μίας καθαρίστριας , ή επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές με μισθό μικρότερο ενός λοχία στρατού) θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ για την καταστροφή νοημοσύνης των πλέον νοημόνων και με γνώσεις, ανθρώπων του Έθνους. Η παραπάνω μέθοδος ΠΚΝ λόγω των τεραστίων προβλημάτων διαβιώσεως, αδικιών, κοινωνικής αναγνώρισης που προκαλεί στην δημιουργική
νοημοσύνη και επιπλέον της αδυνατότητας της αποκτήσεως των απαιτουμένων μέσων για την εργασία τους και τον αντιπερισπασμό να ασχολούνται με άσχετες προς την εργασία τους χρονοβόρες διαδικασίες λόγω ελλείψεως των οικονομικών(π.χ. αδυναμία αγοράς αυτοκινήτου με συνέπεια το μεγάλο χάσιμο χρόνου στις συγκοινωνίες, εκτέλεση χρονοβόρων οικιακών επισκευών, κ.α.) σε συνδυασμό με την αδυναμία(λόγω οικονομικών) να ξεκουραστούν με ποιοτική διασκέδαση, ουσιαστικά νεκρώνει την αποδοτικότητα ,δημιουργικότητα και καινοτομίες της χρήσης της νοημοσύνης. Είναι γνωστό το παράδειγμα Καθηγητών Πανεπιστημίου με διεθνή φήμη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που δουλεύουν ως οικοδόμοι στην χώρα μας.
Επιπλέον η μεγιστοποίηση των εισοδημάτων των «πηγών αποβλακώσεως» έχει ως συνέπεια η κουλτούρα και ο «πολιτισμός» τους να γίνεται Εθνική κουλτούρα διότι αυτοί έχουν τα οικονομικά για να χρηματοδοτούν την κουλτούρα τους, ενώ ταυτοχρόνως η κουλτούρα και ο δημιουργικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» καταστρέφεται και αφανίζεται διότι οι δημιουργικά νοήμονες άνθρωποι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν τον δημιουργικό πολιτισμό τους.
Οι συνέπειες είναι τρομακτικές για τον Εθνικό πολιτισμό , όπου σχεδόν όλα τα ΜΜΕ προωθούν την κουλτούρα των «πηγών αποβλακώσεως» και έχει σχεδόν παντελώς εκλείψει από τις παραγωγές των ΜΜΕ ο δημιουργικός πνευματικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» (π.χ. κλασική μουσική, φιλοσοφία, διανοητικός προβληματισμός για κοινωνικά και επιστημονικά θέματα, σοβαρή λογοτεχνία κ.α.) και η ψυχολογική πίεση του κοινωνικά αποδεκτού, όπως διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ, έχει αναγκάσει υψηλής μόρφωσης άτομα να προσαρμόζονται στην κυριαρχούσα κουλτούρα αποβλακώσεως των «πηγών αποβλακώσεως» που κατέχουν την οικονομική ισχύ.
Αντιθέτως είναι γνωστό ότι η τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος του Καναδά και των ΗΠΑ και οικονομικά ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών , οφείλεται στις πολύ καλές οικονομικές αποδοχές που αμείβονται οι «πηγές δημιουργικής νοημοσύνης» που με τις νοήμονες αποφάσεις τους και την εργασία τους βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυξάνουν την οικονομική ευημερία του οργανισμού(Κράτους, Ιδρύματος κ.τ.λ.) που εργάζονται και συνεπώς εφόσον η Κυβέρνηση εφαρμόσει Ανθρωπιστική πολιτική θα υπάρχουν τα οικονομικά για να δοθούν κοινωνικές παροχές στους πολίτες του Κράτους και σε Ανθρώπους με ειδικές ανάγκες(Θαυμαστό παράδειγμα οικονομικής πολιτικής το Κράτος της Ολλανδίας).

Ο δημιουργικά νοήμων και με γνώσεις άνθρωπος βασικά χρειάζεται για να αποδώσει , τα κατάλληλα κίνητρα και αμοιβές κινήτρων(motivation) , οικονομική άνεση , οικοσύστημα εργασίας και οικίας για ευπρεπή και άνετη διαβίωση, ελεύθερο χρόνο, δημιουργική κοινωνική ζωή, περιβάλλον που να μην του προκαλεί εκνευρισμούς , μπελάδες και προβλήματα υγείας ,δυνατότητες για δημιουργική διασκέδαση και δημιουργική, ευχάριστη και νοήμονα πληροφόρηση από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">