Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

29/11/10

Μέθοδος Π.Κ.Ν. Νο 7


Ψυχολογικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» εργασίας(π.χ. επιστήμονες, διπλωμάτες, αξιωματικούς κ.α.)
Ορισμένα ηγεμονικά σκεπτόμενα Κράτη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους κορυφαίους επιστήμονες και ανθρώπους με υψηλά προσόντα άλλων Κρατών που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη των Κρατών τους, με σκοπό το ηγεμονικό Κράτος να διατηρεί την ηγεμονία του σε διεθνές επίπεδο και τον έλεγχό του πάνω σε άλλα Κράτη. Επίσης με το να εξουδετερώνει ή να περιορίζει σημαντικότατα την επίδραση των ανθρώπων που μπορούν να αντιληφθούν τις μεθόδους τους ή/και των ανθρώπων που μπορούν να εξελιχθούν σε οικονομικούς, επιστημονικούς κ.τ.λ. ανταγωνιστές τους, επιβάλει την ηγεμονία του σε άλλα Κράτη . Αμυντικά τα Έθνη και Κράτη πρέπει να θεωρήσουν πρωταρχικό Εθνικό συμφέρον και Εθνικό Ανθρώπινο κεφάλαιο(National Human Capital) τους πολίτες τους με υψηλά προσόντα, αρχίζοντας πρώτα με την ανεύρεσή τους από το φοιτητικό επίπεδο και μετά με το να τους παρέχουν όλα τα μέσα, την προστασία και τα κίνητρα και αμοιβές κινήτρων(motivation) για την δημιουργική τους εξέλιξη, διότι στη νοημοσύνη, τις γνώσεις και αποφάσεις των ανθρώπων αυτών, στηρίζεται η μελλοντική πορεία και ευημερία του Έθνους τους, και φυσικά πρέπει να αναγνωρίζεται η συνεισφορά τους για να ενισχύεται η διάθεσή τους για περαιτέρω δημιουργική προσφορά στο Έθνος τους και στην Ανθρωπότητα γενικότερα.

Η παραπάνω μορφή ψυχολογικού πολέμου που γίνεται από ηγεμονικό Κράτος σε ξένα Κράτη γίνεται με γνωστές ή άγνωστες μεθόδους ψυχολογικού πολέμου ,αλλά προσαρμοσμένες να επιδρούν σε ατομικό επίπεδο σύμφωνα με την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του καθενός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">