Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

25/11/10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Πρόταση προς συζήτηση :
Είναι γνωστό σε όλους , πως οι πωλήσεις λιανικής σε όλους τους τομείς βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Από τη μία η συρρίκνωση των εισοδημάτων του λαού σε συνάρτηση με την αύξηση των παγίων εξόδων (ρεύμα , νερό , τηλέφωνο , ενοίκιο , καύσιμα) , από την άλλη η αύξηση των τιμών πώλησης λόγω των φόρων καυσίμων (κόστος μεταφορών), του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων (μείωση καθαρού κέρδους) και του Φ.Π.Α. , έχουν μειώσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Είναι γνωστό επίσης , πως πέρα από τη φορολόγηση των προϊόντων , το χαράτσι του 23% πλέον του ήδη φορολογημένου προϊόντος , δεν έχει καμία λογική , ενώ τα χρήματα αυτά είναι πλέον αποδεδειγμένο πως πέφτουν αυτούσια στη μαύρη απύθμενη τρύπα της κρατικής κακοδιαχείρισης (και όχι μόνο).
Προτείνω λοιπόν την συλλογική άρνηση του Φ.Π.Α. από τους εμπόρους , την αφαίρεσή του από τις τιμές των προϊόντων , την άρνηση έκδοσης αποδείξεων , την άρνηση υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και την επισήμανση πως δεν θα γίνουν δεκτοί έλεγχοι από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε καμία περίπτωση.
Για να πετύχει μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει οργανωμένα , με επίσημη ανακοίνωση και ενημέρωση από τους εμπορικούς συλλόγους.
Αυτό θα δώσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων αλυσίδας , που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν το «αντάρτικο» των μικρομεσαίων ντόπιων επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών , οι οποίοι θα στραφούν αποκλειστικά σε τοπικές επιχειρήσεις.
Η συλλογικότητα και η πλήρης σύμπνοια όλων σε μια τέτοια κίνηση , θα είναι και η προστασία απέναντι στην αχόρταγη φοροεισπρακτική μηχανή των διεφθαρμένων πολιτικών (παραδειγματιστείτε από την αποτελεσματικότητα της κίνησης κατά των διοδίων).
Πέρα από την όποια ιδεολογία και φιλοσοφία , είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων , που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της (δημιουργημένης από τις τράπεζες) οικονομικής κρίσης που ευνοεί μόνο τις πολυεθνικές.
Είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο μέσος εργαζόμενος ή άνεργος οικογενειάρχης να αποφύγει την τεχνητή φτώχεια που μας έχουν επιβάλλει οι οικονομικοί δολοφόνοι της πατρίδος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">