Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

14/1/11

κι άλλες συλλήψεις ...ανώνυμων επωνύμων!


Προχθές πιάσανε παππά ο οποίος μετξύ άλλων (πλούσια δράση 15 ετών) είχε βιάσει και το...βαφτιστήρι του!
Χθες πιάσανε γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία με υλικό που απ' ότι διάβασα , έδειχνε ακόμη και βιασμό βρεφών από ζώα!
Και οι συλλήψεις των τεράτων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση , αλλά τα ονοματάκια τους παραμένουν στην αφάνεια , παρ'όλο που η επίσημη αναφορά της οποιασδήποτε σύλληψης , αναγράφει και το όνομα του συλληφθέντος!
Δεν υπάρχει δηλαδή υπηρεσιακή αναφορά του αστυνομικού που συλλαμβάνει κάποιον , στην οποία να αναφέρει "όνοματεπώνυμο συλληφθέντος: Γνωστός Επιχειρηματίας". Γράφεται το ονοματεπώνυμο!

Τώρα θα μου πεις ότι φταίει η ...προστασία προσωπικών δεδομένων , ή οποία όμως δεν φαίνεται να ισχύει σε περιπτώσεις ελαφρότερων αδικημάτων , όπως η διάρρηξη , η πρόκληση υλικών ζημιών , η κατοχή ναρκωτικών , ή η πιθανή συμμετοχή σε κάποια οργάνωση.
Όχι , η συγκεκριμένη μαλακία εφαρμόζεται κατά έναν περίεργο τρόπο , μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις:
ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Κατά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , ανακοίνωση του ονόματος εμπλεκομένου σε παράνομη δραστηριότητα είναι δυνατόν να γίνει όταν καταζητείται νομίμως, με σκοπό τη σύλληψη και εξυπηρετεί τις ανάγκες εγκληματολογικής πολιτικής. Σε ό, τι αφορά, όμως, την ανακοίνωση της πραγματοποιηθείσας σύλληψης «υπάρχουν και άλλες παράμετροι». Εγείρεται ζήτημα, αναφέρει η Αρχή, μέχρι πού εκτείνεται η επεξεργασία των προσωπικών αυτών δεδομένων και ειδικότερα, αν είναι μέσα στα όρια του επιτρεπτού της επεξεργασίας η δυνατότητα της Αστυνομίας να ανακοινώσει το όνομα διά του Τύπου...

ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΟΜΩΣ , ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΤΙ...

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει δώσει το "πράσινο φως"από το 2008 (!) στην Ελληνική Αστυνομία να δημοσιοποιεί τα ονόματα συλληφθέντων και τις φωτογραφίες τους για σειρά εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων, αδικήματα κατά της γενετήσιας ζωής, της παιδεραστίας, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ακόμη και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα.
«Η εγκληματική συμπεριφορά του ατόμου, ούτε εμπίπτει, ούτε είναι δυνατόν να εμπίπτει στην έννοια των προσωπικών δεδομένων, ούτε καλύπτεται από αυτήν», επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Στ. Γκρόζος.
Στη λογική αυτή, είναι επιτρεπτή η δημοσιοποίηση των ονομάτων και προσωπικών στοιχείων ημεδαπών ή αλλοδαπών προσώπων, τα οποία διώκονται (ακόμα και στο πλαίσιο αυτοφώρου), όπως επιτρεπτή είναι και η ανακοίνωση τέτοιων συλλήψεων. Αρκεί ο συλληφθείς να έχει διαπράξει «κακουργήματα ή πλημμελήματα, με δόλο, κατά της ζωής, της γενετήσιας ζωής, της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας, των περιουσιακών δικαιωμάτων, παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, επιβουλής της δημόσιας τάξης, ως και πράξεων τελούμενων σε βάρος ανηλίκων θυμάτων». Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων, «η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και η ευτυχέστερη πραγμάτωση της αξιώσεως της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

 Οπότε η γνωστή και συνεχώς επαναλλαμβανόμενη ψευτοδικαιολογία των δημοσιοκάφρων και των εκδοτών περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει!
Είναι γνωστό πως όλοι οι εκδότες και οι δημοσιοκάφροι (σε όλα τα Μ.Μ.Ε.) γνωρίζουν τα ονόματα των συλληφθέντων από την πρώτη στιγμή!
Το απαγορεύει (αψηφώντας τον Άρειο Πάγο) ο...αρμόδιος εισαγγελέας μήπως; (με απώτερο στόχο βέβαια να τα πάρει χοντρά για να τους αφήσει πάλι ελεύθερους)

Τα ονόματα των συλληφθέντων κυκλοφορούν αποκλειστικά εντός του κλειστού κυκλώματος αστυνομίας-δικαιοσύνης-Μ.Μ.Ε. , ενώ τυχόν ...διαρροές ονομάτων στο διαδίκτυο , "κατεβαίνουν" ανέσως από ...άγνωστους hackers (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που η διαρροή έχει πάρει διαστάσεις τσουνάμι)

Οι "άλλες" παράμετροι (που παρακάμπτουν τον Άρειο Πάγο) ποιες είναι ρε γαμημένοι ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">