Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

13/1/11

κλείσε επιτέλους την τηλεόραση!


Η ζωή δεν είναι μια γιγαντοοθόνη που προβάλλονται ταινίες με happy end.
Ούτε είναι μια χαζοχαρούμενη εκπομπή με τηλεπερσόνες που ανταλλάσσουν ηλίθια σχόλια και κουτσομπολιά.
Η πραγματική ζωή είναι μια αρένα που γίνονται οι σκληρότερες μάχες , ανάμεσα στο καλό και το κακό , στο δίκαιο και το άδικο.
Εσύ πως έχεις προετοιμαστεί για να δώσεις τη δική σου μάχη; Ποιά είναι η δική σου στρατηγική; Ο δικός σου οπλισμός; Η δική σου προετοιμασία για τη μάχη με το απρόβλεπτο;

Τα μάτια τα έχεις για να παρατηρείς , να μαθαίνεις και να βλέπεις τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά σου και να τα αντιμετωπίζεις , να βλέπεις τις επιθετικές κινήσεις του αντιπάλου και να αμύνεσαι , να βλέπεις τα αδύνατα σημεία του και να επιτίθεσαι.
Τα μάτια δεν είναι κατασκευασμένα για να "κοιτάζεις απλά" την τηλεοπτική εκδοχή της ζωής , ή τα διαφημιστικά μηνύματα και να καταστέλλεις τις νοητικές σου λειτουργίες.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!
Διάβασε , συζήτησε , προβληματίσου.
Όρθωσε το παράστημά σου και άρχισε να διεκδικείς όλα όσα δικαιούσαι. Κάθε φορά που αδρανοποιείσαι καταδικάζεις τον εαυτό σου στη δουλεία.
Κι ακόμα χειρότερα , καταδικάζεις τα παιδιά σου και όλα τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί!

Αν αντιμετωπίζεις το μέλλον σου με φόβο και αμηχνία αντί για προσμονή , είναι επειδή δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά στο να το προετοιμάσεις!
Οι αμέτρητες ώρες μπροστά στην τηλεόραση , δεν αποτελούν μέρος του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για το μέλλον σου. Ούτε η γκρίνια , η αυτολύπηση και τα παράπονα στα blogs...

Διάβασε , σκέψου , παρατήρησε , προβληματίσου. Κάνε κάτι και κάντο τώρα!
Το κτήνος τρέχει αφηνιασμένο καταπάνω σου με τα σαγόνια ανοιχτά κι εσύ σκέφτεσαι ακόμα αν κινδυνεύεις...
Όσο περισσότερο αναβάλεις , τόσο περισσότερο χρόνο δίνεις στα ζόμπι της πολιτικής ασυδοσίας να κατατρώνε ό,τι έχει απομείνει από τη σάρκα του σώματος που κάποτε ήταν δικό σου , από τη χώρα που κάποτε ήταν η Ελλάδα!
Δείξε επιτέλους υπευθυνότητα και κουράγιο στο να βελτιώνεσαι συνεχώς , μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια και πάνω απ' όλα ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ με λιγότερα.
Γκρέμισε τους γυάλινους τοίχους που ορθώνονται ανάμεσα στα όνειρά σου και σε 'σένα , με την ίδια ευκολία που ανεβάζουν τις μπάρες οι θυμωμένοι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα ληστρικά και παράνομα διόδια.
Με την ίδια ευκολία που καπνίζεις στην καφετέρια , αρνούμενος να δεχτείς το νόμο.
Κατάργησε οτιδήποτε σε καταπιέζει , απλά με την άρνησή σου να το εφαρμόσεις.
Θύμωσε δημιουργικά και όχι αυτοκαταστροφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">