Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

15/1/11

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ!!!

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων της περιφέρειας , που έχουν κάτω από 130 μαθητές!
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το κλείσιμο των νοσοκομείων της περιφέρειας που κρίθηκαν ζημιογόνα!
Εδώ και δεκαετίες , εφαρμόζουμε ένα σχέδιο δράσης με απόλυτη επιτυχία και η στιγμή της δικαίωσης έφτασε!
Η δουλειά του αγρότη , του ψαρά και του κτηνοτρόφου , όπως επίσης και του μαραγκού , του σιδερά και του μπακάλη , απαιτούν πολλές ώρες κοπιαστικής καθημερινής εργασίας , οπότε αφήσαμε (εσκεμένα) τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας στην τηλεόραση , από την οποία έμαθαν πως ο τόπος που γεννήθηκαν δεν έχει συγκεκριμένη ταυτότητα , αφού ονομάζεται "χωριά της Θεσσαλονίκης" ή "χωριά της Ηπείρου" κ.τ.λ. Επίσης έμαθαν πως όλη η Ελλάδα που απλά ...παρευρίσκεται έξω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη , έχει μία κοινή ονομασία:"επαρχία"! Έμαθαν επίσης πως δεν χαρακτηρίζονται Έλληνες , αλλά "επαρχιώτες" και "χωριάτες" , έναντι των "Αθηναίων" και των "Θεσσαλονικιών" που έχουν κάποια τοπική ταυτότητα καταγωγής! Επίσης έμαθαν πως όλα τα φοβερά και τρομερά πράγματα , όλες οι cool καταστάσεις , όλα όσα μπορούν να επηρρεάσουν τη ζωή τους , συμβαίνουν σε αυτές τις δύο μεγάλες πόλεις (κυρίως στην Αθήνα)! Τα παιδιά μας άκουγαν συχνότερα τη λέξη "επαρχία" από την ονομασία του τόπου τους , αφού δεν υπήρχε χρόνος να ασχοληθούμε μαζί τους , οπότε κι αυτά δεν είχαν καμία όρεξη να ασχοληθούν μαζί μας!
Εμείς από την άλλη , αντί να επενδύσουμε τα χρήματα που κερδίζαμε στην ανάπτυξη του τόπου μας σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών μας , φροντίζαμε (εσκεμένα) να χρηματοδοτούμε τη μετοίκησή τους στις μεγάλες πόλεις , πραγματοποιώντας τα όνειρά τους (που είχαν αποκτήσει από την τηλεοπτική διαπαιδαγώγηση) να σπουδάσουν , να γίνουν γιατροί και δάσκαλοι , αλλά και ικανοποιώντας τη δική μας ματαιοδοξία , να κοκορευόμαστε στο καφενείο του χωριού πως έχουμε γιο γιατρό και κόρη δασκάλα! Από την άλλη , τα παιδιά μας ήρθαν σε άμεση επαφή με την "αληθινή" Ελλάδα των μεγαλουπόλεων , απαξιώνοντας στο μυαλό τους τον τόπο που γεννήθηκαν , αφού εκεί δεν υπήρχε καμία πρόοδος , τίποτα δεν άλλαζε (αφού όλα τα χρήματα όπως προείπαμε , τα "επενδύαμε" στις σπουδές και τη διαμονή τους στις πόλεις) και κανείς δεν μπορούσε να τους καταλάβει!
Με αυτή την πολύ καλά μελετημένη τακτική που εφαρμόσαμε με απόλυτη αφοσίωση , αναγκάσαμε (σχεδόν εκβιάσαμε) το κράτος να ιδρύσει σχολεία και νοσοκομεία παντού , για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας , ακόμη και σε μέρη με λίγους κατοίκους , που δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρχει σχολείο ή νοσοκομείο , αφού σύμφωνα με την ηθική της εποχής , εκεί οι άνθρωποι μπορούν να μένουν αμόρφωτοι και να πεθαίνουν από...γρίπη , χωρίς αυτό να επηρρεάζει τα τεκταινόμενα στη χώρα!
Τώρα που πρέπει να γίνουν περικοπές στα κρατικά έξοδα , οι αμέμπτου ήθους ενάρετοι πολιτικοί μας , κατάλαβαν πως με τη δόλια τακτική μας , τους είχαμε παρασύρει σε ένα όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος για τη λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων , σε περιοχές που δεν χρειάζεται να μορφώνονται και να περιθάλπτονται οι κάτοικοι , μόνο και μόνο για να μη μείνουν άνεργα τα παιδιά μας που έγιναν γιατροί και δάσκαλοι!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">