Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

18/1/11

Η πυραμίδα που "απαγορεύτηκε" η χρονολόγηση της!


Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα.....οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.
Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ! Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα κατά την εισβολή των εβραιοχριστιανών επισκόπων στην Ελληνική επικράτεια ,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες,σαν ναοί ,ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.Όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές πυραμίδες βρίσκονται θαμμένες κάτω από τα θεμέλια εβραιοχριστιανοκών ναών και μοναστηριών , όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κτίσματα της εποχής εκείνης...
  Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.
Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο , κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”.
Φυσικά ο πραγματικός λόγος του ...θαψίματος της είδησης δεν έχει καμία σχέση με διπλωματικά επεισόδια και άλλες τέτοιες αηδίες!
Το ζητούμενο είναι να μην θίξουν την πανίσχυρη (οικονομικά και πολιτικά) ορθόδοξη εκκλησία  και να μη δώσουν αφορμή στην αναζήτηση των υπόλοιπων Ελληνικών πυραμίδων , οι οποίες έχουν ισοπεδωθεί (αφού πρώτα λεηλατήθηκαν) από τους επισκόπους της εκκλησίας και οι πέτρες τους έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιοι λίθοι των εκκλησιών και μοναστηριών που χτίστηκαν πάνω τους...

παρακαλείται η αρχιεπισκοπή και το πατριαρχείο να δράσουν άμεσα ώστε να διορθώσουν την παράλλειψη των προκαθήμενών τους , γκρεμίζοντας αυτό το μηδαμινής σημασίας ερείπιο και χτίζοντας πάνω του (όπως πολύ καλά ξέρουν να κάνουν) ένα μεγαλοπρεπή ναό στην ιερή μνήμη του αγίου ...τάδε (κάποιον θα σκεφτούν , έχουν πολλούς) , ώστε να προστεθεί άλλο ένα ταμείο είσπραξης της επιχείρησης τους , άλλο ένα σημείο εξυπηρέτησης πελατών , εξαφανίζοντας ταυτόχρονα ένα τελευταίο σημάδι ύπαρξης του ...ανταγωνισμού!

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ BLOG ΑΔΕΡΦΕ.ΤΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΕΝΑ Κ ΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες αν δεν χτίζοταν οι ναοί από πάνω που θα τα βρίσκαμε όλα αυτα; ;); ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια τα θεματακια μονο που τα κλεβουμε απο αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε 9:17
    είναι φυσικό κάποια θέματα τέτοιου είδους να τα έχω διαβάσει κάπου αλλού , αφού εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε ντετέκτιβ (ωστόσο , ανα το είδες αλλού με το σχόλιο που έχω κοκκινίσει , τότε αυτοί το έχουν αντιγράψει από εδώ αλλά αυτό έχει μικρή σημασία).
    όπως είναι φυσικό και άρθρα με δικές μου σκέψεις να αναπαράγονται από άλλα ιστολόγια (κάτι που γίνεται πολύ συχνά).
    επίσης σε πληροφορώ πως ανεβάζω άρθρα μου και σε άλλα ιστολόγια ως διαχειριστής.
    άλλωστε αυτή είναι και η φύση των blogs , δηλαδή η διάδοση απόψεων ή ειδήσεων μέσω της αναπαραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">