Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

20/12/10

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Νο2!


Την εποχή που σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας , είναι καλό να γνωρίζουμε πως η «φιλόπτωχη» εκκλησία , ξοδεύει περίπου 2.000.000 € ετησίως για την προβολή της από τα Μ.Μ.Ε…
Ας δούμε αναλυτικά το μέγεθος της εκκλησιαστικής ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗΣ περιουσίας :


- Η περιουσία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Εκκλησίας της Ελλάδος , ξεπερνά τα 15.000.000.000 (δισεκατομμύρια) €.
- Η ακίνητη περιουσία του ίδιου «οργανισμού» , αριθμεί 800 περίπου κτήρια με γραφεία , καταστήματα , εμπορικά κέντρα , ξενοδοχεία , γκαράζ αυτοκινήτων, ακόμη και μισθωμένα πρατήρια καυσίμων.
- 10.000.000 ευρώ ετησίως από τον ΟΠΑΠ
- Το 25% των καθαρών κερδών του Κρατικού Λαχείου . ήτοι 1.750.000.000 € ετησίως.
- Από το 2002 η εκκλησία έχει στήσει δύο Ανώνυμες Εταιρείες , για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων , η μία είναι η «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων Α.Ε.» και η άλλη είναι η «Εταιρεία Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.». σκοπός της πρώτης είναι η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και κρατικών πόρων. Το αρχικό της κεφάλαιο , που ήταν 60.000 € , δεκαπλασιάστηκε μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας (περαιτέρω στοιχεία δεν μπόρεσα να βρω).
- Οι δραστηριότητες της εκκλησίας , επιδοτούνται από την Ε.Ε. σε κάθε Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης με υπέρογκα ποσά (π.χ. το Γ’ Κ.Π.Σ. δώρισε 148.000.000.000 δραχμές)
- Τα αμοιβαία κεφάλαια και οι καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού , ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
- Ένα υψηλό ποσοστό μετοχών της Εθνικής Τράπεζας , ανήκει στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
- Η ακίνητη περιουσία της Μητρόπολης Κερκύρας , αποτιμήθηκε το 1999 με αντικειμενική αξία ύψους 1 τρισσεκατομμυρίου δραχμών!
- Στην εκκλησία ανήκουν επίσης 1.282.300 στρέμματα , νησιά (!) και βραχονησίδες.
- Η περιουσία των 2.500 μοναστηριών είναι ανυπολόγιστη και αμύθητη , αν σκεφτεί κανείς πως 20 χρόνια πριν , η περιουσία 5 μόνο μοναστηριών αποτιμήθηκε στα 24 τρισσεκατομμύρια δραχμές…
- Όταν πέθανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος , στο ανάκτορό του , για την ανακαίνιση του οποίου είχε διαθέσει 2.500.000 ευρώ , βρέθηκαν προσωπικά είδη αξίας πάνω από 20.000.000 ευρώ , καθώς και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό εκατομμυρίων ευρώ , για να κτιστεί ένα ειδικό μουσείο με την επωνυμία «αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» (μίλησε κανείς για ματαιοδοξία;)
- Στο όνομα του Μητροπολίτη Αττικής , υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με καταθέσεις 5.300.000 €
- Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους: 40.000 στρέμματα στη Σκύρο , 400 στρ. στη Σκόπελο , 17.000 στρ. στη Χαλκιδική , το ερημονήσι Κυρά Παναγιά και το νησί Άγιος Ευστράτιος. Επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί εκατομμυρίων , μετοχές σε πολλές επιχειρήσεις και κτίρια σε πολλές πόλεις.
- Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους: Διεκδικεί από τη Νομαρχία Χαλκιδικής και το Δήμο Ορμυλίας δεκάδες στρέμματα , σε περιοχή όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες κατασκήνωση (του δήμου) για ανάπηρα παιδιά. Της ανήκουν 15.000 παραλιακά στρέμματα στη Χαλκιδική , άλλα 18.000 στρέμματα στη χαλκιδική με ξενοδοχειακές μονάδες , παιδικές κατασκηνώσεις και παραλιακά οικόπεδα.
- Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους: Διεκδικεί εδώ και χρόνια , με κάθε επισημότητα και δικαστικό μέσο , την … κόκκινη πλατεία της Μόσχας! Κατέχει 7.000 στρέμματα στη Χαλκιδική και 2.000 στρ. στον Έβρο.
- Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους: Τεράστιες εκτάσεις σε Σκόπελο , Σέρρες και Αττική , ενώ διεκδικεί 53.000 στρ. στη Χαλκιδική βασιζόμενη σε …χρυσόβουλα του σουλτάνου!
- Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους: 40.000 στρ. στη Σάρτη Χαλκιδικής , ακίνητο 3.500τ.μ. στην εθνική Αθηνών-Λαμίας και κατάστημα 400τ.μ. στην Τσιμισκή (Θες/νίκη). Έχει πουλήσει 32.000 στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα δάσους στη βόρεια Σιθωνία.
- Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους: Καταθέσεις περίπου 100.000.000 € , χιλιάδες στρέμματα οικοδομήσιμα οικόπεδα στην Αθήνα , Θες/νίκη και νομό Πέλλας , μεζονέτες στη Θες/νίκη , κτίρια στη λεωφόρο Κηφισίας , κατοικίες σε όλη την Ελλάδα , 4.000 στρ. στη Χαλκιδική και χιλιάδες στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη , ενώ στα τέλη του 2007 πούλησε ακίνητα και καταστήματα που διέθετε στη Θεσσαλονίκη , αντικειμενικής αξίας άνω των 500.000 €.  
Και να μην ξεχνάμε και το θέμα με τη λίμνη Βιστωνίδα.
- Μονή Πεντέλης – Αθήνα: Συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της εκκλησίας και διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία , καθώς και μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.Έχει τεράστιες εκτάσεις στους πρόποδες της Πεντέλης , έχει πουλήσει τμηματικά εκατοντάδες στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας , ενώ διεκδικεί με χρυσόβουλα από το Δημόσιο και κατοίκους της περιοχής πάνω από 50.000 στρέμματα.Διαθέτει ακίνητο 1.133τ.μ. στην οδό Ευριπίδου , ενώ όταν κάηκε η Πεντέλη , ζήτησε να μην καθαριστούν και αναδασωθούν τα καμένα που διεκδικεί.
- Μονή Τοπλού Κρήτης: Πριν από 10 χρόνια , εξήγγειλε τη δημιουργία μιας …πόλης δίπλα στο φοινικόδασος Βάι , σε έκταση 26.000 στρεμμάτων που της ανήκουν , ενώ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου και κατά συρροή ψευδών βεβαιώσεων , όταν οι τεχνικοί σύμβουλοι του Δημοσίου , «πέρασαν» στην κυριότητα της μονής 38.000 στρέμματα…
- Μονή Ασωμάτων Πετράκη – Αθήνα: μέτοχος της Ε.Τ.Ε. , κτήματα στην Πεντέλη , στον Υμηττό και την Πάρνηθα.
- Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – Πάτμος: Στη μονή ανήκει σχεδόν όλο το νησί της Πάτμου , 18.000 στρέμματα στη Σάμο , το νησί Αρκοί , καθώς και περιουσία που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.
- Εκτός των παραπάνω , η μοναστηριακή περιουσία στην Ελλάδα , περιλαμβάνει:
88.000 στρ. στην Αττική , 144.000 στρ. στην Πελοπόννησο , 98.000 στρ. στη Στερεά Ελλάδα , 27.000 στρ. στην Ήπειρο , 243.000 στρ. στη Θεσσαλία , 43.000 στρ.στη Μακεδονία , 1.800 στρ. στη Θράκη , 59.300 στρ. στην Κρήτη , 5.800 στρ. σε νησιά του Ιονίου , 40.000 στρ. σε νησιά του Αιγαίου.
-

Πως όμως αποκτήθηκαν όλα αυτά τα πλούτη;
Οι αφανισμοί και οι γενοκτονίες κατά των Ελλήνων , σχεδιάστηκαν από την εβραιοχριστιανική εκκλησία , και εκτελέστηκαν από τους επισκόπους , τους ιερείς και τους καλόγερους , με τη συνεχή βοήθεια των ρωμαίκών λεγεώνων και αυτοκρατόρων.
Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία , που έχω παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο , όλη η περιουσία των Ελλήνων αλλά και των πολυτελών ναών της αρχαιότητας , περιέρχονταν στην κατοχή της εκκλησίας , κάτι που συνεχίστηκε και στην εποχή της τουρκοκρατίας , όπου η εκκλησία έπεισε τους αγράμματους βοσκούς και αγρότες να της παραχωρήσουν όλη τους την περιουσία , για να μην πέσει υποτίθεται στα χέρια των Τούρκων…
Οι επιστημονικές μελέτες και οι δημοσιογραφικές έρευνες για την κατανομή του Ελληνικού πληθυσμού , φανερώνουν με αριθμούς το μέγεθος της γενοκτονίας των Ελλήνων , με στόχο την κατάσχεση της περιουσία τους από την εκκλησία.
Εκτιμώμενος Ελληνικός πληθυσμός κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας , πριν τους διωγμούς από την εκκλησία : 350.000.000
Εκτιμώμενος αριθμός δολοφονηθέντων από τους επισκόπους της εκκλησίας (εκτός των απωλειών πολέμου) έως το τέλος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας : 300.000.000
Μέσα σε λίγες δεκαετίες , όλοι οι θησαυροί των Ελληνικών ναών , ιερών και μαντείων , καθώς και οι περιουσίες 300.000.000 Ελλήνων , πέρασαν στα χέρια της χριστιανικής εκκλησίας.
Είναι γνωστό πλέον , πως όταν ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης (Γεννάδιος Σχολάριος) υποδέχθηκε τον Μωάμεθ τον Πορθητή , του πρόσφερε δώρα ανυπολόγιστης αξίας , προκειμένου να μείνει απείραχτη η εκκλησία και η περιουσία της από τους κατακτητές. Όταν ο σουλτάνος είδε τα δώρα που του προσέφεραν , είπε έκπληκτος: «αν αυτά τα πλούτη τα διαθέτατε για στρατό , εγώ δεν θα έπερνα την Κωνσταντινούπολη ούτε σε χίλια χρόνια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">