Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

28/12/10

γίνε επιτέλους... εσύ !






Κάποιοι απορούν με την ...εμμονή μου να ασχολούμαι με τις δυσάρεστες και άβολες αλήθειες , θεωρώντας πως είναι άσκοπη (!) η γνώση όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον κόσμο.
Άλλοι πιστεύουν πως προσπαθώ να προκαλέσω βίαιες αντιδράσεις.
Αυτές είναι οι απόψεις κάποιων που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου.

Αν και η κοινωνία μας αποδέχεται απροβλημάτιστα ακόμα και το πιο ηλίθιο ψέμα ,
ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει κάποια καλή δικαιολογία για να αποδεχθεί την αλήθεια!
Εγώ δεν θα συμμετέχω στην προσπάθεια ενοχοποίησης της αλήθειας και δεν θα απολογηθώ ούτε θα δικαιολογηθώ για λογαριασμό της.
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι γουστάρει.
Θα ασχοληθώ μόνο με τις δύο "απορίες" σας και θα σας απαντήσω ευθέως:
1) Το έχω γράψει πολλές φορές πως δεν πιστεύω στη βία , δεν θεωρώ τη βία ως μέσο επίτευξης κάποιων στόχων , δεν θεωρώ πως η βία αποτελεί όπλο στα χέρια του λαού.
Η βία , αποτελεί πλεονέκτημα για αυτούς που έχουν όλα τα μέσα για την πλήρη αξιοποίησή της , δηλαδή για την εξουσία.
2) Στ'αλήθεια πιστεύεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις τον κόσμο;
Είναι γεγονός πως η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου είναι ότι είσαι ένας από τα εκατομύρια πολίτες , ένας από τα εκατομμύρια καταναλωτές , ένας από τα εκατομμύρια πιστούς της "τάδε" θρησκείας , ένας από τα εκατομμύρια φιλάθλους της "τάδε" ομάδας , ένας από τα εκατομμύρια Έλληνες , ένας από τα εκατομμύρια βιοπαλαιστές , ένας από τα εκατομμύρια οικογενειάρχες , ένας από τα εκατομμύρια αντιεξουσιαστές , ένας από τα εκατομμύρια σκεπτικιστές , ένας από τα εκατομμύρια π.χ. Υδροχόους , ένας από τα εκατομμύρια ψηλούς , ένας από τα εκατομμύρια λεπτούς , ένας από τα εκατομμύρια μελαχροινούς , ένας από τα εκατομμύρια πελάτες της "τάδε" πολυεθνικής κ.τ.λ.
Κάθισε για μια στιγμή και σκέψου , πόσες "ταμπέλες" είναι κολλημένες πάνω σου.
Ταμπέλες που ήταν προορισμένες για σένα πριν καν γεννηθείς , αλλά και άλλες που περίμεναν να κολληθούν πάνω σε κάθε στάδιο ή μορφή της εξέλιξής σου.
Κι όλα αυτά γιατί;
Για να ομαδοποιηθείς , η για να το πω κυριολεκτικά , να "κοπαδοποιηθείς" ,
ώστε να είναι πιο εύκολη η μελέτη σου και η χειραγώγησή σου , ώστε να να βουλιάξεις μέσα στην ομοιότητά σου με άλλους που έχουν τις ίδιες ετικέτες κολλημένες πάνω τους.
Έτσι είναι πολύ εύκολο να αισθανθείς ενοχές που τρως κρέας , επειδή η βιομηχανία παραγωγής κρέατος (που ελέγχεται από ελάχιστους) είναι απάνθρωπη.
Είναι εύκολο να αισθανθείς ενοχές που παίρνεις ένα φάρμακο ή ένα καλλυντικό , επειδή η βιομηχανία (που ελέγχεται από ελάχιστους) χρησιμοποιεί χιλιάδες πειραματόζωα για την εξέλιξη του προϊόντος.
Είναι εύκολο να νιώσεις ενοχές ως δανειολήπτης επειδή το τραπεζικό σύστημα (που ελέγχεται από ελάχιστους) είναι βασισμένο πάνω στη δημιουργία ενοχής μέσω του χρέους.
Είναι εύκολο να αισθανθείς ένοχος ως Έλληνας , επειδή το κράτος (που ελέγχεται από ελάχιστους) χρωστάει τα λεφτά που ... εξαφάνισαν αυτοί οι ελάχιστοι από τα ταμεία.
Είναι εύκολο να αισθανθείς ένοχος ως οτιδήποτε , επειδή κάποιοι ελάχιστοι έχουν φροντίσει να να στήσουν αυτό το "οτιδήποτε" , έτσι ώστε να σου δημιουργεί ενοχές...
Με αυτόν τον τρόπο , η προδιαγεγραμμένη ενοχή σου για οτιδήποτε κάνεις ή σκέφτεσαι , σε κρατάει δέσμιο της συνείδησής σου , που έχουν φροντίσει να χειραγωγούν ελάχιστοι.
Οπότε είναι φυσικό να σκέφτεσαι πως δεν μπορείς π.χ. να αλλάξεις τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας κρέατος  , αν γίνεις χορτοφάγος , επειδή όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να τρώνε κρέας.
Δηλαδή προεξοφλείς τη ματαιότητα της δικής σου απόφασης , βασιζόμενος όχι σε πραγματικά γεγονότα , αλλά σε υποθετικά.
Η υπόθεση (που θεωρείς πλέον βεβαιότητα) πως οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να τρώνε κρέας , σε αποτρέπει από το να κάνεις κάτι διαφορετικό.
Το ίδιο όμως σκέφτονται και οι υπόλοιποι  , ο καθένας μόνος του , για τους υπόλοιπους , μέσα στους οποίους είσαι κι εσύ!
Έτσι κανείς δεν κάνει αυτό που σκέφτεται , και ποτέ δεν θα μάθουμε πως θα ήταν ο κόσμος αν όλοι έκαναν αυτό που σκέφτονται!
Θα σου πω εγώ λοιπόν , τι θα γινόταν αν όλοι σταματούσαν να τρώνε κρέας:
Οι ίδιες βιομηχανίες τροφίμων , θα καλλιεργούσαν μεταλλαγμένα λαχανικά μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες , για να σε γεμίσουν ενοχές που τρως λαχανικά!
Το ζητούμενο λοιπόν , δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να φοβάσαι , αλλά να καταλάβεις πως δεν ανήκεις σε καμία από τις ομάδες ή κατηγορίες πλασμάτων που έχουν δημιουργήσει οι ελάχιστοι , για να σε ελέγχουν.
Δεν γεννήθηκες ούτε Υδροχόος , ούτε ψηλός , ούτε μελαχροινός , ούτε Έλληνας , ούτε χριστιανός , ούτε Ολυμπιακός , ούτε εργαζόμενος.
Γεννήθηκες απλά άνθρωπος , με ίσα δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα πλάσματα , χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση.
Τις υποχρεώσεις τις έχουν δημιουργήσει άλλοι για 'σένα και περνούν στη συνείδησή σου ως δεδομένο ύπαρξης , μέσα από τα ερεθίσματα που δέχεσαι από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με το περιβάλλον γύρω σου , το οποίο είναι ένα σχεδόν τελειο δημιούργημα των λίγων , για να σε κρατούν αιχμάλωτο.
Κοίτα για λίγο τον εαυτό σου στον καθρέφτη , ξεκόλλησε από πάνω σου τις ταμπέλες και γίνε επιτέλους ΕΣΥ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ 
ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">