Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

16/12/10

ΕΠΕΙΓΟΝ ! ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !





ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως η χώρα μας δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου , λόγω των λαθρομεταναστών..

Αν πραγματικά υπήρχε κίνδυνος και άν πραγματικά ενδιαφέρονταν για την υγεία του πληθυσμού να τι θα έκαναν :
1) Δεν θα επέτρεπαν την είσοδο σε μετανάστες ( την κύρια πηγή μεταδοτικών ασθενειών ) .
2) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και σε υπαλλήλους και άλλων υπηρεσιών ( εφορίες , τράπεζες , αεροδρομίων , πλοίων ) όπου υπάρχει κοσμοσυρροή . 
3) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό σε παπάδες και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ διότι έρχονται σε επαφή με γεροντάκια που είτε είναι ευπαθή είτε είναι πιθανοί φορείς . 

4) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με μετανάστες και με άλλα υποκείμενα που πιθανόν είναι φορείς . 
5) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στους αξιωματικούς διότι τα στρατόπεδα ( λόγω πυκνότητας πληθυσμού ) είναι επικίνδυνα μέρη .
6) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και στους υπαλλήλους της Βουλής , διότι το Κοινοβούλιο ( λόγω πυκνότητος πληθυσμού ) είναι επικίνδυνο μέρος . Εξ' άλλου εκεί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
7) Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό όχι μόνο στα "λαϊκά" σχολεία αλλά και στα ιδιωτικά κολλέγια της Κηφισιάς όπου φοιτούν τα παιδιά των βουλευτών ( το αύριο του Εθνους ) !

Ας δούμε όμως ποια είναι η άποψη των επιστημόνων - ερευνητών για τη φυματίωση:

"εάν νοσήσει το παιδί σε οποιαδήποτε μετέπειτα φάση της ζωής του και όντας υπό παρακολούθηση με τις ακτινογραφίες μία φορά τον χρόνο, του χορηγούμε τρία αντιφυματικά φάρμακα για έναν χρόνο, και θεραπεύεται εκατό τοις εκατό".

Το ισχύον αντιπροληπτικό μέτρο, το εμβόλιο B.C.G., που κάποτε εθεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αιώνα μας, αποδείχτηκε, έπειτα από περίπου 80 χρόνια εφαρμογής του παγκοσμίως, εντελώς αναποτελεσματικό και εγκαταλείφθηκε, εδώ και 30 χρόνια, από όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Μάλιστα, όπως μας επισημαίνει ο κ. Μουστάκας, σε πρόσφατη οδηγία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα εμβόλια που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, το B.C.G. ούτε καν αναφέρεται (βλέπε σχετικό διαδικτυακό τόπο: http://hms.harvard.edu/ hms/publications.asp).


«Δυστυχώς», λέει ο κ. Μουστάκας, «στη χώρα μας εφαρμόζεται ακόμα αυτό το εμβόλιο, όχι μόνο στην ηλικία των 6-7 ετών από το 1991, αλλά από το 1994 και στην ηλικία των στρατευσίμων μέχρι και ηλικίας 25 ετών».

Ερευνες:

Βάσει των πορισμάτων των ερευνών που έχει κάνει μαζί με τον καθηγητή κ. Βάμβαλη από το ΑΠΘ, στα 25 χρόνια υλοποίησής της, καταγράφοντας τις εξωπνευμονικές εκδηλώσεις για τις οποίες και εφαρμόζεται το εμβόλιο B.C.G., διαπιστώθηκε ότι θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό μόνο σε 2 παιδιά επί συνόλου 38.000 που βρίσκονταν στην εμβολιαστική ηλικία από την αιματική διασπορά (δηλαδή τη φυματιώδη μηνιγγίτιδα και οξεία κεχροειδή, τις νόσους που επιβάλλουν τη διενέργειά του) και στα οποία με σχετική αντιφυματική θεραπεία υπήρξε πλήρης αποκατάσταση.

Είμαστε, λοιπόν, σε μία κατάσταση, εδώ στην Ελλάδα, όπου φαίνεται να μην κάνουμε το απλό, προφανές και επιστημονικά επιβεβαιωμένο ως αποτελεσματικό (δηλαδή εξοικείωση-εκπαίδευση των γιατρών στη διάγνωση της φυματίωσης, τεστ Mantoux στα σχολεία, ακόμα και σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, παρακολούθηση των «θετικών» με μια ακτινογραφία θώρακος διά βίου, χορήγηση αντιφυματικών φαρμάκων σε όσους εμφανίσουν τη νόσο κ.λπ.), αλλά να κάνουμε το ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό, σίγουρα και πολύ δαπανηρό, που είναι η συνέχιση των εμβολιασμών με B.C.G.

Απορία των δύο γιατρών που έχουν όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα αυτό είναι ποιοι και γιατί συντηρούν αυτό το… λάθος;

θες κι άλλο;

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 διαπίστωσαν οι υπηρεσίες υποστήριξης ζωής ("Lebenshilfe") της Γερμανίας μία ξαφνική και σημαντική μείωση του αριθμού πνευματικά καθυστερημένων παιδιών. δεν μπορούσαν να αποδώσουν την ξαφνική αυτή μείωση σε κανένα εμφανή λόγο, αφού κατά τις περασμένες δεκαετίες ο αριθμός των παιδιών αυτών ήταν σχετικά σταθερός.
Μόνο ο γιατρός Gerhard Buchwald δήλωσε μία λογική αιτία:

"Με την παύση της χορήγησης εμβολίου ευλογιάς σε βρέφη (1970) μερικά χρόνια αργότερα "απουσίασαν" τα παιδιά που παρουσίαζαν πνευματική υστέρηση, η οποία ήταν επακόλουθο μιας εγκεφαλικής βλάβης που προκαλούσε το εμβόλιο της ευλογιάς. Αυτές οι εγκεφαλικές φλεγμονές ("blande postvazinale Enzephalopathien") γίνονται εμφανής μετά το 3ο ή 4ο έτος, επειδή η σωματική ανάπτυξη ενός τέτοιου παιδιού συνεχίζει να ακολουθεί ένα φυσιολογικό ρυθμό. Η βλάβη γίνεται συχνά αναγνωρίσιμη με την εμφάνιση μη ανεπαρκούς ανάπτυξης της ικανότητας ομιλίας."

Οι υποστηρικτές του προληπτικού εμβολιασμού κατά της ευλογιάς γνώριζαν ωστόσο σχετικά, μολονότι επέλεγαν να μην μιλήσουν. Όπως δήλωσε το 1988 ο δερματολόγος Theodor Nasenmann στο περιοδικό "Nature", μπορούσαν πλέον να μιλάνε ανοιχτά για τις παρενέργειες του εμβολίου ευλογιάς, επειδή δεν εφαρμοζόταν πλέον.

Στις παρενέργειες συμπεριλαμβανόταν:

* νευρολογικές διαταραχές
* φλεγμονές του εγκεφάλου
* ασθένειες της χολής
* ανίατες βλάβες των βρόγχων αλλά και
* μετατροπή των τραυμάτων στο σημείο εμβολιασμού σε κακοήθης όγκους

(Τι λέει ο όρκος του Ιπποκράτη, που δίνει κάθε γιατρός? Και η υψηλότερη ιατρική αρχή? "primum nil nocere" (lat.) = πρωτ' απ' όλα να μη βλάψεις...

Τέτοιου είδους βλάβες οδήγησαν τη Γερμανία στην άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού το 1983.

Παρ' όλ' αυτά πολλοί είναι οι γιατροί που προσπαθούν να συνεχίσουν την εφαρμογή των "προτεινόμενων" εμβολιασμών σε παιδιά. Όταν οι γονείς αρνούνται, κατηγορούνται συχνά ως "ανεύθυνοι"...

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του '80 εμφανίστηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις ευλογιάς, το λόμπι προσπάθησε και πάλι να επαναφέρει το κερδοφόρο εμβόλιο ευλογιάς "από την πίσω πόρτα": Έτσι εμφανίστηκαν τη διετία 1993/94 τα πρώτα άρθρα σε εφημερίδες, όπου γιατροί και ερευνητές προωθούσαν την εισαγωγή του εμβολίου Vaccinia, το οποίο ήταν απλά το ίδιο εμβόλιο ευλογιάς με άλλη ονομασία.

Επιπλέον με αυτούς τους ιούς Vaccinia παράγεται ένα εμβόλιο γενετικής τεχνολογίας ενάντια στη λύσσα, το οποίο διασπείρεται στα δάση σε μεγάλες ποσότητες. Μόνο στη Γερμανία χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια. Με τέτοιες προοπτικές φυσικά γεμίζουν τα ταμεία των παραγωγών εμβολίων.

Βέβαια οι κτηνίατροι γνωρίζουν πλέον πως οι εμβολιασμοί εμποδίζουν την εξαφάνιση των επιδημιών.

Οι εμβολιασμοί ζώων δεν έχουν νόημα

Για ολόκληρες δεκαετίες επικρατούσε στη Γερμανία υποχρεωτικός εμβολιασμός ενάντια σε επιδημίες που έπλητταν το στόμα και τις οπλές των βοοειδών. 40 εκατομμύρια μάρκα (20 εκ. ευρώ περίπου) κόστιζαν ανά έτος οι σχετικές ενέσεις στους κτηνοτρόφους. Μολονότι εμβολιαζόταν όμως τα ζώα δεν έπαψαν να ξεσπάνε τέτοιες επιδημίες. Μόνο το 1970 ξέσπασαν 30 επιδημίες. Από αυτές οι 22 αποδόθηκαν ξεκάθαρα στην πρακτική εμβολιασμού. Επιπλέον οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα πως οι επιδημίες ξέσπούν συχνότερα στις χώρες όπου υπάρχει αναγκαστικός εμβολιασμός, απ' ότι σε χώρες δίχως υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Για το λόγο αυτό το 1991 απαγόρευσε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα τον σχετικό εμβολιασμό. Δύο χρόνια αργότερα απαγορεύτηκε και ο εμβολιασμός κατά της πανώλης των χοίρων.
Κατά περίεργο όμως τρόπο και μολονότι η Γερμανία ακολούθησε την παραπάνω απαγόρευση, ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων στο χημικό γίγαντα Bayer, για την κατασκευή εργαστηρίου παραγωγής και αποθήκευσης των παραπάνω εμβολίων! Το ίδιο καλά έδρασαν οι λομπίστες και σχετικά με το εμβόλιο της ευλογιάς. Τη δεκαετία του '70 έχτισαν τα γερμανικά κρατίδια σε απομακρυσμένες περιοχές "μονάδες νοσηλείας ευλογιάς", οι οποίες ουδέποτε φιλοξένησαν ασθενή με ευλογιά...

Αυτό που από καιρό κατάλαβαν οι κτηνίατροι θα πρέπει να το μεταφέρουμε επιτέλους και στην περίπτωση που αφορά τους ανθρώπους:
τα εμβόλια δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά:

* οι εξάρσεις διφθερίτιδας στη Ρωσία, όπου όλοι έχουν εμβολιαστεί
* οι επιδημίες πολιομυελίτιδας σε 13 κράτη "καλά εμβολιασμένα", όπως στην περίπτωση του Ομάν, όπου πάνω από 80% των παιδιών που νόσησαν είχαν εμβολιαστεί τρείς φορές ενάντια στη νόσο. (...)


Φυματίωση
... Οι εμβολιασμοί επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη της επιδημίας και προκάλεσαν περισσότερους θανάτους, από ότι εάν δεν είχαν γίνει καθόλου εμβολιασμοί. Ο λόγος?
Το σώμα έπρεπε να ανταπεξέλθει επιπρόσθετα στο ίδιο το εμβόλιο. Αυτή η διπλή επιβάρυνση ήταν υπερβολική για το ανοσοποιητικό σύστημα πολλών ανθρώπων. Αρρώστησαν. Εάν δεν είχαν εμβολιαστεί, ο οργανισμός τους θα μπορούσε να καταπολεμήσει την "φυσική" ασθένεια και οι άνθρωποι αυτοί θα έμεναν υγιείς.

Αυτή η βλαβερή καμπάνια εμβολιασμών κόστισε στα ταμεία υγείας (και κατά συνέπεια στους ασφαλισμένους) πάνω από 280 εκατομμύρια μάρκα. (140 εκ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ παραδέχονται πλέον πως ο συνηθισμένος εμβολιασμός BCG (που αποτελείται από βάκιλους της φυματίωσης βοοειδών) δεν μπορεί να προστατέψει από ενδεχόμενη μόλυνση. Ότι αυτό το εμβόλιο δεν είχε καμία αξία ήταν ανέκαθεν γνωστό:
ακόμη και εάν κάποιος νοσήσει από φυματίωση δεν αποκτά ανοσία μελλοντικά (δηλαδή ο οργανισμός δεν δημιουργεί αντισώματα). Κατά πόσο μάλλον να μπορεί να επιφέρει ανοσία ένα εμβόλιο που παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό TB- από βοοειδή...
Αντιθέτως μάλιστα, το εμβόλιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει το ξέσπασμα της ασθένειας, επειδή οι ενέσιμοι αυτοί βάκιλοι είναι διεγέρτες.

Ένα άσχημο ανέκδοτο: η διεθνής υπηρεσία λοιμωδών ασθενειών ζώων κατήργησε από το 1948 (!!!) το BCG, επειδή είχε αποτύχει και δεν μπορούσε να προστατέψει ούτε τα μοσχάρια από τη νόσο. Όμως στις επόμενες δεκαετίες η βιομηχανία παραγωγής εμβολίων κέρδισε εκατομμύρια εφαρμόζοντας αυτό το ίδιο αποτυχημένο εμβόλιο στους ανθρώπους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">