Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

3/12/10

ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ;


Το φθόριο το χρησιμοποιούσαν παλιά σαν ποντικοφάρμακο. Οι ναζί γνωρίζοντας τις ιδιότητές του , το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης , ώστε να επιτύχουν νωθρότητα , απώλεια μνήμης , μειωμένη αντίληψη και σκέψη.
Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος , την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο , την αποδυνάμωση της μνήμης , ενώ η έλλειψή της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Επίσης ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις , ιδιαίτερα στα οστά , καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα , ενώ προσβάλει το θυρεοειδή , τα κόκκαλα και τα δόντια(!).

Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α. με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος.
Σε αρκετές δημοσιοποιημένες επιστημονικές μελέτες , αναφέρεται πως το φθόριο ενδέχεται να σχετίζεται με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που αφορούν στη συγκέντρωση της προσοχής και στη μνήμη. Επίσης έχει αποδειχθεί πως η αυξημένη πρόσληψη φθορίου , έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του δείκτη νοημοσύνης κατά 10 με 20 μονάδες ανά 10 χρόνια. Η πιο σημαντική όμως παρατήρηση , είναι πως η συνεχής λήψη απειροελάχιστων ποσοτήτων φθοριούχου νατρίου , μετά από ένα χρονικό διάστημα , έχει ως συνέπεια τη μείωση της θέλησης και της διάθεσης ενός ανθρώπου να αντισταθεί στην επιβολή κάθε μορφής εξουσίας!
Κι όμως ακόμα το διαφημίζουν για τη στοματική υγεία και το χρησιμοποιούν για φθορίωση του πόσιμου νερού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">