Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

6/12/10

Τίτλοι τέλους για την παντοδυναμία του δολαρίου ;


Το 1971 , οι ΗΠΑ τύπωναν και ξόδευαν πολύ περισσότερα μετρητά απ' ότι μπορούσαν να καλύψουν με χρυσό.
Μερικά χρόνια αργότερα , οι Γάλλοι απαίτησαν την εξαργύρωση των μετοχών τους σε χρυσό.
Οι ΗΠΑ όμως αρνήθηκαν επειδή δεν είχαν αρκετό χρυσό για....
τα δολάρια που είχαν ήδη τυπώσει και ξοδέψει σε όλον τον κόσμο και έτσι θα έπρεπε να δηλώσουν χρεοκοπία...
Έτσι οι ΗΠΑ συμφώνησαν με τους Σαουδάραβες , ο ΟΠΕΚ να κάνει όλες τις συναλλαγές-πωλήσεις πετρελαίου σε Αμερικάνικα δολάρια.
Από εκείνη τη στιγμή , κάθε χώρα που θα χρειαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο , έπρεπε πρώτα να έχει Αμερικάνικα δολάρια.

Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να ανταλλάξουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους με δολάρια , τα οποία οι Αμερικανοί μόλις είχαν τυπώσει (για να ανταπεξέλθουν στη "ζήτηση").
Οι Αμερικάνοι αγόραζαν το πετρέλαιό οτυς στην κυριολεξία ΔΩΡΕΑΝ τυπώνοντας περισσότερα δολάρια , σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου.
Την απάτη αυτή θέλησε να σταματήσει ο Saddam Hussein όταν άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο του Ιράκ σε ευρώ , ακυρώνοντας τη βολική συμφωνία των Αμερικανών με τον ΟΠΕΚ.
Γι' αυτό έπρεπε να τον σταματήσουν.
Το ΠΩΣ , το είδαμε όλοι...
Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την εισβολή τους στο Ιράκ , ήταν να αντιστρέψουν τις πωλήσεις πετρελαίου πάλι σε δολάρια.
Αλλά εμφανίστηκε κι άλλος ενοχλητικός , ο Hugo Chavez (πρόεδρος της Βενεζουέλα) ο οποίος άρχισε επίσης να πουλάει το πετρελαιο της χώρας σε διαφορετικά νομίσματα από το δολάριο.
Για να τον σταματήσουν , έγιναν διάφορες απόπειρες κατά της ζωής του (βλέπε CIA).
Άλλος ένας "παλαβός" ο Ιρανός πρόεδρος Ahmedinejad , αποφάσισε επίσης να πουλάει το πετρέλαιο σε όλα τα νομίσματα ΠΛΗΝ του δολαρίου.
Τώρα που οι υπόλοιπες χώρες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο με τα δικά τους νομίσματα , σιγά σιγά (ακόμα και οι χώρες του ΟΠΕΚ) εγκαταλείπουν το δολάριο.
Και το χειρότερο σενάριο για τους Αμερικάνους , είναι ότι τελικά θα πρέπει και αυτοί να αγοράζουν το πετρέλαιο σε ευρώ ή ρούβλια , αντί απλά να τυπώνουν δολάρια...

Αυτό θα είναι και το τέλος της Αυτοκρατορίας της Αμερικής , το τέλος της χρηματοδότησης του αμερικάνικου στρατού και η καταστροφή της οικονομίας τους.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν για να το αποφύγουν , είναι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος!

Μήπως είναι ήδη στα σκαριά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">