Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

21/12/10

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Νο4!





Σας υπενθυμίζω , πως τα χαρτονομίσματα (500€) στην εικόνα δεν είναι από τη ΜONOPOLY!
Είναι αληθινά , υπάρχουν , κυκλοφορούν στη χώρα!


Tέσσερις φορες σαν την Εκάλη είναι η συνολική έκταση που καταλαμβάνει η ακίνητη περιουσία των 300 της Βουλής, όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες του 2008.(δηλαδή μιλάμε για αυτά που δηλώνουν , όχι για τα "μαύρα").
Τα 15.568.027 τετραγωνικά μέτρα καλύπτουν συνολικά οι εκτάσεις (οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκότοποι και δασότοποι) των βουλευτών,ενώ τα κτίσματα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, πάρκινγκ κ.ά.)  ανέρχονται συνολικά στα 181.052 τ.μ.
Πρόκειται για 3.298 ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά τους πρόσωπα, αριθμός που κατά μέσο όρο αναλογεί σε περίπου έντεκα (11) ακίνητα ανά βουλευτή.

Συνολικά, οι καταθέσεις και οι επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα ανέρχονται στο ποσό των 62.315.033 ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών πιστεύει στη δύναμη του ευρώ και σε αυτό το νόμισμα έχουν τις καταθέσεις τους, υπάρχουν όμως και ορισμένοι συνάδελφοι τους που -για ώρα ανάγκης- έχουν και κάποια χρήματα σε δολάρια, λίρες Αγγλίας, ενώ ένας εξ αυτών στο ιαπωνικό νόμισμα γεν.
Αντί για διάσπαρτα διαμερίσματα, ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Καλογιάννης προτίμησε να συγκεντρώσει επτά (7) οριζόντιες ιδιοκτησίες, έκτασης 4.663,5 τ.μ., σε μία πολυκατοικία. Ο ίδιος διατηρεί το 20%.Μία παράγκα 60 τ.μ. στη Νίκαια έχει κατά το ήμισυ ο Δ. Λιντζέρης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει στην κατοχή του και πολλά διαμερίσματα, προφανώς όμως διατηρεί στην κατοχή του την παράγκα για ...συναισθηματικούς λόγους.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου είναι ο μόνος που εντοπίσαμε με δικό του εξωκλήσι. Βρίσκεται στη Σίφνο, καλύπτει 47 τ.μ. σε οικόπεδο 146 τ.μ.
Είθισται, οι φαν της πισίνας να διαθέτουν χρήματα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην αποκλειστική ιδιόκτητη πισίνα τους. Υπάρχει όμως και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να μοιράζεται την 72 τ.μ. πισίνα σε συγκρότημα της Σαρωνίδας, της οποίας κατέχει το 25%.
Και από τα νότια προάστια στο Μενίδι. Εκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός διαθέτει δύο βιομηχανοστάσια 214 και 255 τ.μ., ενώ το τρίτο που εντοπίσαμε βρίσκεται στην Εύβοια, έχει εμβαδόν 43,4 τ.μ., τα μισά από τα οποία έλαβε από γονική παροχή ο Γ. Μαρίνος (ΚΚΕ).
Τέλος, είναι γνωστό πως οι βουλευτές ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό. Δύο όμως εξ αυτών έχουν την άνεση να πάνε στο δικό τους σπίτι. Ο Ηλ. Μόσιαλος (ΠΑΣΟΚ) μαζί με τη σύζυγό του αγόρασαν το 2007 σπίτι στο Λονδίνο, αλλά πιο... τυχερός μάς μοιάζει ο συνάδελφός του Γ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος χάρη στην Ισπανίδα σύζυγό του διαθέτει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στη Μαρμπέλα της Ισπανίας.
Οι υπόλοιποι αναγκάζονται να διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες πανάκριβων ξενοδοχείων , επιβαρύνοντας με δάκρυα στα μάτια τον Έλληνα φορολογούμενο με αρκετές χιλιάδες εβρά τη βραδυά...
Γιάννα Μπαλλή & Λευτέρης Γαλανός , έχουν ακίνητα - χρυσάφι σε πανάκριβες περιοχές.
Ο Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του, συμβολαιογράφος, Αικ. Πελέκη, διαθέτουν 39 ακίνητα, στον Λυκαβηττό, το Κολωνάκι, την Κρήτη και το Λαύριο. Εχει ποσοστά σε 13 ακίνητα στο Ηράκλειο ενώ έχει εξασφαλίσει τα παιδιά του με 12 διαμερίσματα στην Κρήτη.
Η νέα υφυπουργός Εργασίας και ο σύζυγός της, Γ. Νταλάρας, προτιμούν οικίες στη Φιλοθέη (582 τ.μ.) και στη Σύρο ενώ έχουν και οικόπεδο μεγάλης αξίας 715 τ.μ. στο Ψυχικό, διαμέρισμα 93 τ.μ. στην Αγ. Παρασκευή, ένα ακόμη 184 τ.μ. στου Παπάγου κ.ά.
Ο Μιχάλης Λιάπης πήρε 3 δάνεια 372.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει γραφείο στο Χαλάνδρι, διαμέρισμα στην Κηφισίας και αγροτεμάχιο 5 στρεμ. Διαθέτει 26 ακίνητα, αγροτεμάχια, σπίτι στην Κηφισιά και τα δύο του παιδιά δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι.
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης διαθέτει με τη σύζυγό του 24 ακίνητα σε Αττική, Εύβοια, Πάρο. Εντυπωσιάζουν, πάντως, τα εισοδήματα της συζύγου του, η οποία διαθέτει τη δική της εταιρεία real estate και δηλώνει 1,1 εκατ. ευρώ ετήσιο εισόδημα.
Ο  Γιάννης Παπαθανασίου δηλώνει 12 αγροτεμάχια στην Κηφισιά. Είναι, όμως, και εισοδηματίας αφού έχει 17 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και 6 σπίτια.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος έχει ποσοστά σε 10 οικόπεδα και 6 σπίτια, 2 αγροτεμάχια και 4 γραφεία. Ως πρώην υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έχει έφεση στα αγροτεμάχια αφού διαθέτει άλλα 7, 115.100 τ.μ., ενώ η σύζυγός του συμμετέχει στην ιδιοκτησία 5 οικιών στο ακριβό Ψυχικό.

Με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες προβλήθηκαν ιδιαίτερα οι βουλευτές, τα ακίνητα των οποίων θα ζήλευαν οι πάλαι ποτέ τσιφλικάδες. Εμειναν όμως στην... αφάνεια οι επτά (7) ακτήμονες της Βουλής, που δεν δηλώνουν ούτε ένα ακίνητο. Πρόκειται για τους: Βαΐτση Αποστολάτο (αντιπρόεδρος της Βουλής-ΛΑΟΣ), Μάκη Βορίδη(ΛΑΟΣ), Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ), Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο (ΠΑΣΟΚ), Αγγελο Τόλκα (ΠΑΣΟΚ), Αχμέτ Χατζή Οσμάν (ΠΑΣΟΚ) και Διονυσία Αυγερινοπούλου, δικηγόρος (ΝΔ).
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις επενδυτικές κινήσεις των βουλευτών, διαπιστώνουμε ότι η κρίση έγινε έγκαιρα αντιληπτή από κάποιους εξ αυτών, οι οποίοι προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις οι οποίες αποδείχθηκαν... «σωτήριες» για το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο.
Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής πούλησε ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία, εισπράττοντας συνολικά 871.967 €, ενώ παράλληλα αγόρασε από κοινού με τη μητέρα του και τον αδελφό του ομόλογα αξίας 600.000 €.
Τον ίδιο χρόνο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης εκποίησε χρεόγραφα εισπράττοντας περίπου 400.000 €, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πόθεν έσχες του κ. Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός ρευστοποίησε χρεόγραφα σε ομόλογα και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων έναντι 176.314 € όταν η αξία κτήσης του ήταν 174.171 €, γεγονός που δείχνει ότι ίσως προέβλεψε την κρίση και πρόλαβε να μην καταγράψει ζημιές. Αναφέρει μάλιστα ότι έβγαλε και κέρδος ύψους 2.142,90
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εμφάνιζε μαζί με τη σύζυγό του ένα διόλου... ευκαταφρόνητο χαρτοφυλάκιο τίτλων (κυρίως ομόλογα) της τάξης του 1 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων εκποίησε τα 151.539 €, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος παρουσίαζε το 2008 ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 200.000 €, ενώ πούλησε μετοχές αξίας 158.000 €.
Η σύζυγος του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου εκποίησε μετοχές οικογενειακής επιχείρησης αξίας 121.800 ευρώ, καθώς και αμοιβαία κεφάλαια ύψους 31.659 €.
Επίσης, η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου αγόρασε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 101.106 € ενώ εκποίησε μερίδια αξίας 56.888 €.
  Η σύζυγος του κ. Γιώργου Πεταλωτή κατείχε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (της Commercial Value) αξίας 100.000 € ενώ προχώρησε στην πώληση μεριδίων ύψους 43.278 €.
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας κ. Αννα Νταλάρα επένδυσε μαζί με την οικογένειά της σε ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών του εξωτερικού όπως είναι η Deutsche Βank και η Julius Βaer, αλλά και ο επενδυτικός όμιλος VΤΒ Capital, που εδρεύει στη Μόσχα. Η κ. Νταλάρα εμφανίζει ομόλογα αξίας 421.994 €.

ΚΙ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">