Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

10/12/10

το ασφα-ληστρικό με απλά λόγια...


Επειδή συνεχίζει να πλανάται μια ασάφεια γύρω από το ασφαλιστικό και πολλοί έχετε καρφωθεί στις τηλεοράσεις περιμένοντας από τον κάθε παπαρολόγο να υπολογίσει τη σύνταξη που θα πάρετε και πότε θα την πάρετε , είπα να σας γλυτώσω χρόνο και να σας το παρουσιάσω απλά και με μαθηματική ακρίβεια:

Λοιπόν υπάρχουν 2 κατηγορίες.

Η μία είναι οι βουλευτές και οι δικαστικοί , οι οποίοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα κέρατά τους , μετά από ελάχιστα χρόνια καθισιού στις πολυθρόνες τους.

Η άλλη είναι όλοι οι υπόλοιποι για τους οποίους ισχύουν τα εξής:
1)Όσοι βγουν στη σύνταξη φέτος , θα πρέπει να θεωρούνται τυχεροί , αφού θα ισχύσει γι αυτούς η τωρινή σύνταξη , με την οποία μπορούν να επιλέξουν (προεραιτικά) να τρώνε 4 φορές την εβδομάδα ψωμί(είναι πολύ θρεπτικό) σκόρδο (κάνει καλό στην πίεση) και ρίγανη (ευεργετική για την υγεία) ,
2 φορές την εβδομάδα μακαρόνια και μία φορά όσπρια , προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν κανένα δωράκι από το jumbo (της Ντόρας) στα εγγόνια , ή να χαλάσουν στο περίπτερο ένα πεντάευρο σε 50 κέρματα (για να φαίνονται πολλά) και να τα ρίχνουν στους κουμπαράδες των πιτσιρκάδων κάθε φορά που θα πηγαίνουν για επίσκεψη.

2)Όσοι θα βγουν στη σύνταξη από το 2011 εως το 2015 είναι λιγότερο τυχεροί , καθώς θα πρέπει να ξεχάσουν τις αφηρημένες έννοιες "αξιοπρέπεια" και "πολιτισμός" αφού θα είναι αναγκασμένοι να δεχθούν (για να επιβιώσουν) τα τρόφιμα που θα τους πηγαίνουν τα εγγόνια τους , που με τη σειρά τους θα τα έχουν αγοράσει πουλώντας τα παιχνίδια τους σε συμμαθητές τους πλουσίων οικογενειών που θα κάνουν "συλλογή barbie" ή "συλλογή ben-ten" και σπάζοντας τους κουμπαράδες τους με τα πολλά κέρματα.
3)Όσοι δεν προλάβουν να βγουν στη σύνταξη εως το 2015 , καλά θα κάνουν να φροντίσουν να μην ζήσουν μέχρι τη συντάξιμη ηλικία (με οποιοδήποτε τρόπο) γιατί το πιθανότερο είναι να πεθάνουν σε κάποιο πεζοδρόμιο στην ουρά για το συσσίτιο .
Και ενώ θα υπάρχει διαφωνία μεταξύ των υπηρεσιών για το ποια είναι αρμόδια να περισυλέξει το πτώμα (πιθανόν να διεξαχθεί άλλη μία περίφημη Ε.Δ.Ε.), το κουφάρι τους θα το φάνε τα σκυλιά και τα κοράκια.

Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός και να μη σας κούρασα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">