Καλώς ήρθες ξένε στον τόπο μου.
Το παρόν ιστολόγιο δεν ανήκει στα "ιστολόγια ενημέρωσης" , οπότε δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρηθεί Μ.Μ.Ε. , ενώ δεν έχει ως στόχο να επηρρεάσει την κοινή γνώμη.

Είναι τόπος έκφρασης προσωπικών ιδεών και πεποιθήσεων και δεν φιλοξενεί ειδήσεις , θέματα ή άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις μου (ή απλά με αφήνουν αδιάφορο).
Σε αντίθεση με άλλα ιστολόγια , οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αυστηρά προσωπικές και τα γεγονότα παρουσιάζονται "φιλτραρισμένα" και μονόπλευρα , όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ , από τη δική μου οπτική γωνία , οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούνται "δεδομένα"...

6/12/10

η οδυνηρή αλήθεια


Έχω διαβάσει σε πολλά blogs , σχόλια για την εξοντωτική εισπρακτική πολιτική με στόχο τους πολίτες με μεσαίο ή χαμηλό εισόδημα , σχόλια που συνήθως χαρακτηρίζουν ηλίθιο και ανούσιο το "κυνήγι" των φτωχών , αφού δεν έχουν τίποτα να δώσουν. Πολλοί αναφέρονται στα ολέθρια για την οικονομία αποτελέσματα , που θα έχει η μείωση της αγοραστικής δύναμης της πλειοψηφίας του λαού , αφού θα προκαλέσει μείωση πωλήσεων , δηλαδή μείωση εισπράξεων του κράτους από τους φόρους και το Φ.Π.Α. , δηλαδή λιγότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία για τη μείωση του ελλείματος.
Και στο κάτω-κάτω πως είναι δυνατόν να επιβιώσουν οι πολυεθνικές βιομηχανίες , χωρίς πελάτες για τα προϊόντα τους , και με υπαλλήλους που αισθάνονται σκλάβοι κι όχι αξιοπρεπείς εργαζόμενοι;

Φίλοι μου είναι απολύτως λογική η σκέψη σας , αλλά με την βασική προϋπόθεση πως η παραγωγή αγαθών στηρίζεται στην ανθρώπινη εργασία και τα παραγόμενα αγαθά , προορίζονται για μαζική κατανάλωση. Σκεφτείτε όμως ποια θα ήταν η χρησιμότητα του ανθρώπου-εργάτη , σε μια βιομηχανική παραγωγή απολύτως εξαρτημένη από υπερσύγχρονες μηχανές-ρομπότ , με παραγόμενα αγαθά που θα προορίζονται αποκλειστικά για τους ισχυρούς. Σε μία τέτοια περίπτωση , χρειάζονται ελάχιστοι εργάτες – σκλάβοι , ενώ όλοι οι υπόλοιποι απλά πιάνουν χώρο στον πλανήτη , χωρίς να προσφέρουν αλλά και χωρίς να δικαιούνται κάτι. Βλέπετε και μόνοι σας την αλματώδη αύξηση της ανεργίας ,
τη ραγδαία μείωση της αγοραστικής δύναμης του πλήθους , σε αντίθεση με τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων παραγωγής , την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στην παραγωγή πολυτελών αγαθών για τους λίγους , την κατακόρυφη αύξηση των κερδών των όλο και λιγότερων εκλεκτών του συστήματος.
Το ξεσκαρτάρισμα έχει ήδη αρχίσει. Και μη νομίζετε πως η συνεχής αύξηση της φορολόγησής σας , υποδηλώνει πως σας έχουν ανάγκη για να τους χρηματοδοτήσετε. Αν είχαν ανάγκη από χρηματοδότηση , από οικονομικά οφέλη , θα τα εξασφάλιζαν εύκολα από τη φορολόγηση των τραπεζών ,της εκκλησίας , των μεγαλοκαρχαριών. Δεν θέλουν τα λεφτά σας. Αυτά που μαζεύουν από όλους εσάς σε ένα χρόνο , αντιστοιχούν σε μικρό ποσοστό της περιουσίας τους. Απλά από συνήθεια θέλουν να σας «στύψουν» καλά , πριν σας πετάξουν στα σκουπίδια. Θέλουν να στραγγίξουν και την τελευταία σταγόνα αξιοπρέπειας , αυτοεκτίμησης , ανεξαρτησίας , συνείδησης που έχει απομείνει μέσα σας , ώστε να εξασφαλίσουν πως δεν θα κινδυνεύσουν από μια πιθανή «παρεκτροπή» όταν θα επιβάλλουν την νέα τάξη πραγμάτων. Θέλουν να εξασφαλίσουν πως όσοι από εσάς «επιτραπεί» να επιβιώσετε , θα είστε πλήρως ελεγχόμενοι. Και όσον αφορά στην Ελλάδα , κάποιοι το έχουν πια χωνέψει , κάποιοι το έχουν ψιλοκαταλάβει αλλά δυσκολεύονται να το χωνέψουν και κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη (είναι θέμα χρόνου θέλω να πιστεύω), πως νίκη που θα πρέπει να διεκδικήσουμε , έχει συγκεκριμένη μορφή και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
Λέγεται ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και τα χαρακτηριστικά της είναι ο πλήρης έλεγχος:
1)της παιδείας
2)της λειτουργίας του κράτους
3)της παιδείας
4)της εξωτερικής πολιτικής
5)της παιδείας
6)της νομοθεσίας-δικαιοσύνης
7)της παιδείας
8)της ποιότητας των τροφίμων , φαρμάκων , εμβολίων
9)της παιδείας
10)των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και πολύτιμων ορυκτών της χώρας
11)της παιδείας
12)της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
13)της παιδείας
14)της ενημέρωσης
15)της παιδείας

Όλα αυτά (και πολλά ακόμη) πρέπει να περάσουν υπό τον έλεγχο του λαού.
ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ατελείωτος , πιστεύω όμως πως ΟΛΑ ξεκινούν από τη σωστή παιδεία (αυτήν την ξεχασμένη διαδικασία που δημιουργεί και προάγει την κριτική σκέψη).
Η «εκπαίδευση» που έχει αντικαταστήσει την παιδεία , ταιριάζει σε ζώα κι όχι σε ανθρώπους.
Και η επιλογή της λέξης «εκπαίδευση» είναι πολύ έξυπνη , καθώς υποσυνείδητα υποβιβάζεις την ανθρώπινη υπόστασή σου στο επίπεδο ενός εκπαιδευόμενου σκύλου ή γάτας , κι αυτό από μόνο του σε κάνει να νιώθεις κατώτερος των «εκπαιδευτών» σου.
Για μια τέτοια νίκη , χρειάζεται τελείως διαφορετικός τρόπος μάχης , από αυτόν που έχουμε υιοθετήσει ως τώρα.
Οι απεργίες , οι πορείες , οι επιστολές διαμαρτυρίας , η βία , η τρομοκρατία , είναι όλα δομημένα ώστε να ελέγχονται πλήρως από το σύστημα και στο τέλος να δουλεύουν υπέρ του.
Για μια τέτοια νίκη θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς τους εαυτούς μας.
Θα πρέπει να ψάξουμε καλά μέσα μας , να εντοπίσουμε τα μιαρά "εμφυτεύματα" που μας έχουν φυτέψει και να τα ξεριζώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...">